sevilla
Foto: Jacek Sopotnicki
Europa

Top 10 atracții turistice din Sevilla

Sevilla își vrăjește turiștii din momentul în care aceștia pășesc pe vechile străzi pietruite și se plimbă pe promenadele cu palmieri. Clădiri elegante, felinare de modă veche și trăsuri creează o atmosferă magică. Sevilla este capitala regiunii Andaluzia, un oraș situat pe malurile fluviului Guadalquivir, a cărui istorie veche de circa 2200 de ani, are bazele puse de către romani, cei care au fondat aici așezarea Hispalis. Apoi, din anul 712, localitatea a fost cucerită de mauri. Orașul este, astăzi, unul dintre cele mai frumoase orașe din Spania, de aceea ne-am propus ca, în cele ce urmează, să trecem, în revistă 10 atracții turistice din Sevilla care să te facă să-ți dorești cu atât mai mult să petreci o vacanță aici.


Ai în plan o vacanță în Sevilla? Vezi aici care sunt cele mai bune hoteluri din Sevilla!

Rezervă zborul la Sevilla, la cele mai bune prețuri!


10 Casa de Pilatos

casa de pilatos atracții turistice din sevilla
Casa de Pilatos / Foto: fauk74

Situată în apropierea Plazei de Pilatos, Casa de Pilatos este considerată un autentic exemplu de palat andaluz. Conceput de arhitectul genovez Antonio Maria Aprile, în 1529, construcția a fost numită astfel cu referire la fiul proprietarului original, Fadrique Enriquez de Rivera, care a făcut un pelerinaj la Ierusalim în 1519. Deși clădirea este proprietatea privată a familiei Medinaceli, în cea mai mare parte a anului, aceasta este deschisă publicului pentru vizite cu ghid. Printre caracteristicile ei principale se numără o serie de picturi ale lui Francisco Goya ce ilustrează lupte cu tauri, o poartă din marmură din secolul al XVI-lea și o scară impresionantă, ornamentată cu un tavan în stil maur, de tip fagure.

9 Metropol Parasol

Metropol Parasol
Metropol Parasol / Foto: Fernando Alda

Situată în piața La Encarnacion din Centrul Vechi al Sevillei, Metropol Parasol, construcție relativ recent finalizată, este considerată cea mai mare structură de lemn din lume. Proiectată de arhitectul german Jurgen Mayer-Hermann, clădirea prezintă șase structuri gigantice în formă de umbrelă, din lemn de mesteacăn importat din Finlanda. Poreclită Las Setas de la Encarnacion (sau Întruparea Ciupercilor), construcția a stârnit numeroase controverse atât prin designul modern cât și prin prețul exorbitant. Întârzierile și modificările metodelor de construcție au dublat costul estimat de 50 de milioane de euro. Structura găzduiește o piață, un loc cu antichități, un restaurant și un târg în aer liber.

8 Museo de Bellas Artes (Muzeul de Arte Frumoase)

Museo de Bellas Artes sevilla
Museo de Bellas Artes / Foto: Wikimedia

În Sevilla se află un excepțional muzeu de arte frumoase, găzduit de Convento de la Merced, foarte reprezentativ în special pentru secolul al XVII-lea. Se consideră că Muzeul de Arte Frumoase deține cea mai bună colecție de picturi din Spania, după Muzeul Prado din Madrid. Colecția acoperă lucrări de artă din perioada gotică până în secolul al XX-lea.

Reprezentarea operelor pictorilor spanioli din secolul al XVII-lea este, însă, una aparte. Vizitatorii vor vedea unele dintre cele mai bune tablouri ale unor celebri artiști spanioli, printre care El Greco, Pacheco, Velázquez și Alonso Cano. Muzeul pune în mod special accent pe capodoperele lui Murillo, precum și pe lucrările școlii din Sevilla din secolul al XVII-lea. De asemenea, picturile religioase ale lui Zurbarán sunt remarcabile.

7 Real Maestranza – Arena Coridelor

maestranza
Maestranza / Foto: Canva Photos

Maestranza de Caballería de Sevilla este una dintre cele mai spectaculoase arene de tauri din Spania, având locuri pentru aproximativ 12,500 de spectatori, lucru care o face și una dintre cele mai mari. Construită în 1761, este un reper emblematic al Sevilliei și al îndelungatei sale tradiții de lupte cu tauri. Designul arenei este în stil baroc, cu un ring oval care îl face unic printre arenele spaniole, iar gradenele cu arcade grațioase oferă umbră în zilele însorite. În cadrul arenei se poate vizita și un muzeu cu o colecție de costume tradiționale de matador, fotografii și picturi legate de dramatică (și controversata) artă a luptelor din ring. Capela unde matadorii se roagă înainte de o luptă, merită de asemenea vizitată.

6 Parcul Maria Luisa

maria luisa park
Parcul Maris Luisa / Foto: Anastasia Collection

Cel mai mare spațiu verde din centrul Seviliei a aparținut inițial Palatului San Telmo din apropiere, încă din secolul al XVI-lea. La sfârșitul secolului al XIX-lea, pământurile au fost donate orașului de către Infanta Luisa Fernanda și au luat forma actuală după o renovare ce a avut loc în anul 1911. Maria Luisa este unul dintre acele parcuri care-ți aduce o surpriză plăcută pe fiecare potecă, fie că este un iaz ornamental, un foișor, o sculptură sau o fântână din ceramică.

Aleile parcului sunt străjuite de rânduri de palmieri înalți, în timp ce în interiorul lui întâlnești o mare grădină botanică, ce găzduiește plante rare, din întreaga lume.

5 Triana

Cartierul Triana
Cartierul Triana din Sevilla / Foto: Canva Photos

Pe malul stâng al fluviului Guadalquivir, vizavi de orașul vechi, se află cartierul Triana. Această parte a orașului este „responsabilă” de faptul că mulți oameni asociază anumite lucruri cu Sevilia și cultura sa, precum ceramica pictată și dansul flamenco.

Principala cale de intrare este prin podul Isabel, aflat aproape de arenă. Vei ajunge la Plaza de Altozano, care are o statuie des fotografiată a unui dansator de flamenco, un adevărat „monument al artei flamenco”. Observă arhitectura maură a zonei și vizitează unul dintre multele magazine de gresie și ceramică pentru plăci azulejos autentice.

4 Barrio Santa Cruz

Barrio Santa Cruz
Barrio Santa Cruz / Foto: Andrzej Rostek

Situat la est de Centrul Vechi, Barrio Santa Cruz este mărginit de fluviul Guadalquivir. Acesta a fost cartierul evreiesc din Sevilla până la sfârșitul anilor 1300, când s-au închis sinagogile, au fost confiscate locuințe și mii de evrei au fost uciși sau forțați să se convertească la creștinism. Un cartier plin de portocali, cu alei și străzi înguste, pietruite, terase cu gresie colorată, mici piațete și o gamă largă de baruri și restaurante ce servesc tapas. Închis circulației vehiculelor, cartierul este perfect pentru vizitatorii care doresc să simtă atmosfera unui oraș medieval spaniol.

3 Plaza de Espana (Piața Spaniei)

plaza espana sevilla
Foto: Canva Photos
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
plaza espana sevilla
Foto: Canva Photos
plaza espana sevilla
Foto: Canva Photos
plaza espana sevilla
Foto: Canva Photos

În 1914, arhitectul local Anibal Gonzalez a început să proiecteze o serie de clădiri în vederea expoziției ibero-americane din 1929. Situată în apropiere de cartierul Santa Cruz și de Parcul María Luisa, Plaza de Espana a fost construită cu scopul de a prezenta rolul Spaniei de-a lungul istoriei, în industrie și tehnologie. Printre exponatele din edificiul principal se aflau manuscrise ale exploratorilor Columb și Cortes. Clădirile sunt o ilustrație rară a revivalismului regionalist în arhitectură, caracterizat prin utilizarea de materiale locale. Astăzi, structurile servesc ca birouri guvernamentale.   

2 Real Alcázar

alcazar sevilla
Real Alcazar / Foto: Canva Photos

Cunoscut ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, Real Alcázar a fost la început ocupat de conducătorii mauri, iar mai târziu de creștini. Dintre toate locurile de vizitat în Sevilia, palatul este unul dintre cele… obligatorii. A fost ridicat inițial, în secolul al X-lea pentru conducătorii mauri, drept al-Qasr al-Muriq, apoi, odată cu apariția creștinismului în Spania, palatul a intrat în proprietatea monarhilor creștini, Petru al Castiliei fiind primul proprietar. Vizitatorii intră în palat prin Puerta Principal, care conduce direct în Patio de las Doncellas.

Această grădină fascinantă, construită între 1369 și 1379, întruchipează viziunea musulmană concretizată în arcadele superbe și celelalte lucrări maure pe 52 de porțiuni de marmură. Grădina e foarte bine întreținută, este încărcată de palmieri, portocali și trandafiri și, ca fapt divers, ea a fost folosită drept locație pentru filmările de la Game of Thrones. În fața Palatului se află Casa Lonja, care adăpostește Archivo de Indias, o arhivă valoroasă, cu rapoarte din aniiîn care Spania cucerea Lumea Nouă.

1 Catedral de Sevilla (Catedrala din Sevilla)

catedrala sevilla
Catedrala din Sevilla / Foto: aladin66

Catedrala din Sevilla este cea mai mare casă a Domnului în stil gotic din lumea creștină, de neegalat în dimensiunile sale remarcabile și în bogăția comorilor de meșteșug. Înregistrat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, acest exceptional punct de referință al orașului a fost construit între 1402 și 1506, pe locul unei foste moschei. Turnul Giralda a fost, inițial, turnul moscheei ridicate în secolul al XII-lea de către conducătorii mauri din dinastia Almohad.

Vârful clădirii, ce se ridică la înălțimea de 93 de metri, reprezintă emblema Seviliei. Capilla Mayor (Capela principală) are un retablu strălucitor, o superbă operă de artă a sculpturii gotice în lemn. După ce vizitezi Catedrala, poți face o plimbare pe Calle de las Sierpes, la nord de Plaza Nueva, un drum îngust înțesat de magazine, bistrouri și resturante.

Citește și: Top 10 locuri de vizitat în Țara Bascilor, Spania

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!