antalya
Europa

Antalya – cea mai vizitată regiune din Turcia

Atunci când ne gândim la oferte de vacanta in Turcia, cu siguranță Antalya este una dintre primele destinații care ne vine în minte.

Orașul turcesc e supranumit capitala „Rivierei turcești” și putem spune că este una dintre cele mai cunoscute și populare stațiuni din Turcia. Dovada popularității sunt cifrele înregistrate în 2019 și anume peste 15 milioane de turiști care au vizitat Antalya, reușind astfel să detroneze Istanbulul care era pe primul loc în ceea ce privește numărul de turiști.

Obiectivul este ca în 2023 să fie atins un impresionant număr de 75 de milioane de turiști în Antalya. Din păcate, însă, războiul din Ucraina și scăderea considerabilă a numărului turiștilor ruși și ucraineni face imposibilă atingerea acestui deziderat.

Dacă ai în plan o vacanță în această regiune a Turciei, ai aici cele mai bune hoteluri din Antalya!

De ce este Antalya o alegere bună pentru vacanța de vară?

Unul dintre principalele motive este raportul calitate-preț foarte bun pe care îl găsim în ofertele de vacanta in Antalya.

Hotelurile de 4 și 5 stele au prețuri rezonabile pentru pachetele All Inclusive, care reprezintă cea mai populară alegere a turiștilor. Mâncarea este diversă și cu siguranță veți găsi mereu variante care să fie pe placul fiecărui membru al familiei.

antalya

O sesiune de cumpărături într-unul dintre bazarurile din Antalya poate ocupa cu siguranță o zi întreagă și e o experiență pe care merită să o trăiești. Turcii sunt negustori înnăscuți, cărora le place să negocieze și să se împrietenească cu clienții pentru a-i convinge să cumpere.

Dacă nu ești obișnuit cu aglomerația și gălăgia, e posibil ca o vizită în bazar să îți pară obositoare, dar te poți desfăta cu un ceai fierbinte pe terasa unui mic restaurant local pe care sigur îl găsești în bazar.

Pe lângă plaje și parcuri acvatice pe care le întâlnești în toate stațiunile din Antalya, o altă variantă atractivă pentru turiști este cea a unei vizite în zona istorică a orașului. Aici se găsesc o mulțime de ruine și clădiri, poduri otomane, teatre.

Poți alege și tururi organizate de ghizi români, pe parcursul cărora să experimentezi mai multe tipuri de activități, într-o singură zi, inclusiv activități sportive, precum raftingul.

antalya

Ce variante există pentru a ajunge în Antalya?

Cea mai simplă și scurtă variantă de a ajunge în Antalya este, desigur, avionul. În plin sezon sunt foarte multe curse charter din toate aeroporturile din țară sau poți opta pentru cursele cu escală la Istanbul, de cele mai multe ori.

De la aeroport până în stațiunea care va fi destinația finală, poți alege varianta unui autocar, deoarece distanțele sunt destul de mari.

O altă variantă este cea de a merge cu mașina până în Antalya, însă este important de luat în calcul faptul că între București și Antalya sunt 1384 de kilometri, ceea ce înseamnă aproximativ 18 ore petrecute pe drum.

antalya

Ce stațiuni sunt recomandate în Antalya?

În ceea ce privește stațiunile, fiecare dintre ele are farmecul și specificul său.

Alanya, de exemplu, este cea mai îndepărtată de orașul Antalya și se află la 100 de kilometri distanță. Este o variantă potrivită pentru vacanțele cu buget redus și fără pretenții.

Kemer este diferită de restul stațiunilor datorită felului în care muntele se îmbină armonios cu marea. Pe lângă plaja catalogată ca „Blue flag”, adică o plajă curată cu apă curată, există și o zonă istorică în Kemer care merită vizitată.

Side este și ea o stațiune „Blue flag” și vine cu o arhitectură impresionantă în partea veche a orașului, pe lângă plajele largi și port.

Belek e alegerea de lux atunci când vine vorba de Antalya, atât din punct de vedere al hotelurilor cât și al terenurilor de golf, în număr de șase, unde poți chiar să iei lecții, de exemplu. Este cea mai apropiată stațiune de Antalya, la doar 30 de kilometri distanță.

Lara – Kundu poate fi văzută ca o variantă destinată tinerilor, datorită numărului mare de magazine, bazare și cluburi din stațiune.

Tocmai faptul că Antalya vine cu o multitudine de opțiuni, pentru toate bugetele, preferințele și gusturile o face să fie o destinație cu adevărat populară, pe care mulți dintre noi abia așteaptă să o viziteze din nou.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

vasco banner
banner animawings

Caută zboruri și hoteluriBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!