Thailanda este principala țintă de călătorie exotică a românilor. Zborurile relativ ieftine (în special în perioada promoțiilor), dar în primul rând frumusețea, diversitatea, mâncarea și insulele thailandeze au un magnetism irezistibil care cheamă din ce în ce mai mulți vizitatori din România. Deseori, suntem întrebați de către cei care-și doresc o vacanță în Thailanda dacă e ok să și-o petreacă (cel puțin, o parte din ea) în insula Phuket. Răspunsul este, invariabil, DA!

phuket
Trei plaje dintr-un foc: Patong Beach, Karon Beach, Kata Beach. Foto: aphotostory

Phuket este cea mai mare insulă thailandeză, având o suprafață de circa 540 km pătrați. Circa un sfert de milion de oameni locuiesc aici, majoritatea dintre aceștia fiind thailandezi sau de origine chineză. Fiind situată pe coasta de vest a Thailandei, la Marea Andaman, Phuket e o insulă în care temperaturile variază de la 21 la 34 de grade, cea mai bună perioadă pentru vizitarea ei fiind între lunile noiembrie și aprilie, care sunt însorite și umede, în vreme ce între lunile mai și octombrie este sezonul musonilor. Cu alte cuvinte, în această perioadă, plouă.

Ca să facem un rezumat a ceea ce urmează să întâlnești în Phuket, dacă te decizi să-ți petreci vacanța aici, am spune că această insulă thailandeză e destinația perfectă pentru cei care iubesc plaja, distracția și mâncarea bună. Plaje albe, palmieri, ape cristaline, orașe nebune și mai puțin nebune, sute de hoteluri pentru toate buzunarele, atracții peste atracții, paradisuri tropicale și tradiții locale.

Phuket are cam de toate, atât în interiorul insulei, cât și în împrejurimi. De la atmosfera agitată și nonconformistă din partea de sud la cea romantică și mult mai serenă din nord.

Dacă mergi pentru prima oară în Phuket, e important să alegi zona în care să stai. Așa cum spuneam, sunt zeci de plaje care împânzesc insula, dar fiecare hotel și resort are propria lui „personalitate”. Ceea ce înseamnă că, atâta vreme cât vei alege un hotel care se potrivește cu necesitățile și dorințele tale, vei avea parte de o vacanța fantastică. Dacă-l alegi, însă, în mod greșit, într-o zonă greșită, e posibil ca vacanța să ți se transforme într-una de… uitat.

phuket map

10 zone din Phuket în care să te cazezi în vacanță (click Next pentru următorul)

10Patong

bangla road
Nebunia de pe Bangla Road, în Patong. Foto: YouTube

Patong este un oraș-stațiune, aflat în partea de vest a insulei Phuket, cunoscut pentru existența unei străzi în care liniștea e o noțiune ce lipsește din dicționare: Bangla Road. Pe scurt, dacă ești un party-animal, îți plac muzica, zgomotul, barurile și restaurantele, viața de noapte și distracția, atunci Patong e alegerea potrivită. Dacă nu… uită de o cazare aici, dar nu uita să dai, totuși, o tură pe Bangla Road, la ceas de seară, fiindcă spectacolul lumii are aici un pol important.

În Patong sunt multe hoteluri, unele dintre ele ieftine și nu tocmai rele, o mulțime de restaurante, atracții culturale și… multe altele. Nu e un loc în care să simți spiritul thailandez tradițional, dar în mod cert e unul în care vei găsi ritmul petrecerii non-stop. Plaja de aici e mereu aglomerată și agitată.

Recomandări de hoteluri în Patong:

The Marina Phuket Hotel 4* – rezervă aici

the-marina-phuket-hotel

Aspery Hotel 3* – rezervă aici

aspery hotel

Deevana Patong Resort & Spa 4* – rezervă aici

deevana hotel

LASĂ UN RĂSPUNS:

Introdu comentariul!
Introdu numele

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.