circuit în istanbul
Oferte travel

Escapadă în Istanbul, cu doar 159 euro. Bonus croazieră pe Bosfor!

Istanbul, sau vechiul Constantinopol este ticsit de obiective istorice, fiind un magnet pentru mii de turiști ce străbat în fiecare zi bulevardele cosmopolite ale singurului oraș ce se întinde pe două continente, Europa și Asia.

Savurosul Istanbul îți predă lecții lungi de istorie, a fost pe rând capitala a trei mari imperii, iar vreme de 1500 de ani a fost unul dintre cele mai râvnite și importante orașe ale lumii. Astăzi, aici încă se mai simte farmecul vremurilor trecute, multe dintre edificiile sale de patrimoniu continuă să domine malurile Bosforului.

Punte între Occident și Orient, Istanbul este un oraș aparte perfect atât pentru scurte escapade, cât și pentru călătorii mai lungi. Europa Travel te invită într-un circuit în Istanbul la tariful de numai 159 euro, cu plecări încă din aprilie și până târziu în octombrie, prilej excelent să descoperi orașul în anotimpuri diferite, în timpul înfloririi lalelelor sau pictat în nuanțele ruginii de toamnă. Dacă rezervi în această perioadă circuitul în Istanbul de 5 zile, primești BONUS croaziera pe Bosfor!

Pe urmele sultanilor în Istanbul

circuit în istanbul
Magicul Istanbul

Cel mai mare oraș al Turciei și centrul cultural și turistic al tării, Istanbul este vizitat în fiecare an de peste 7 milioane de turiști și nu este de mirare de ce. S-au spus foarte multe despre Istanbul și cu toate astea orașul reușește să te surprindă de la prima vedere, dat fiind și faptul că aici vei întâlni o mulțime de superlative arhitecturale și nu numai.

Circuitul de la Europa Travel pornește cu Edirne, fostul Adrianopol unde se află Moscheea Selimiye – considerată cel mai bun exemplu al arhitecturii otomane din Turcia, recunoscută îndeosebi pentru cele 999 de ferestre și cele patru minarete ce domină la propriu centrul orașului întemeiat de Împăratul roman Hadrian.

Top locuri de văzut în Istanbul!

Orașul unde două lumi total opuse se unesc, Istanbul trebuie explorat la pas începând cu centrul vechi care este un furnicar de culturi, istorie, arome și culoare, unde întâlnești cele mai de seamă edificii clădite în timpul celor trei Imperii: Roman de Răsărit, Bizantin și Otoman.

Hagia Sofia nu a fost depășită în grandoare de niciun alt edificiu din Istanbul, de-a lungul secolelor, chiar dacă a suferit distrugeri după ce a fost transformată din catedrală bizantină în moschee. Acest muzeu al lumii creștine, Catedrala Sfânta Sofia te copleșește la propriu cu al său interior unde se mai poate observa o parte din impresionantele fresce comandate de Împăratul Iustinian.

circuit în istanbul

La polul opus se află Palatului Topkapi, o bijuterie otomană care a fost vreme de 300 de ani reședinta a 25 de sultani, fiecare dintre ei lăsându-și amprenta pe arhitectura locului care funcționează astăzi ca Muzeu Național al Turciei. Palatul este impresionant și vast împărțit în patru curți interioare și un harem cu circa 400 de camere, unde aveau acces doar concubinele sultanului, care nu erau deloc puține la număr… Muzeul adăpostește edificii de o valoare inestimabilă dintre care se evidențiază mâna dreaptă a Sf. Ioan Botezătorul, toiagul lui Moise sau sabia lui Ștefan Cel Mare.

topkapî circuit în istanbul
Palatul Topkapî

Piața Sultanahmed este cel mai popular loc din Istanbul, acolo unde se află și cea mai fotografiată construcție a locului: Moscheea Albastră, un gigant tipic otoman clădit de către Sultanulul Ahmet I care și-a dorit cu ardoare să realizeze un edificiu care să rivalizeze cu Agia Sofia.

Moscheea Albastră este cea mai mare din Turcia și singura din lume care deține șase minarete, (cea din Mecca are șapte). Numele său vine de la miile de plăci de ceramică albastră de Iznik care decorează atât exteriorul, cât și interiorul care poate adăposti, în același timp, 10.000 de pelerini.

Descoperă una dintre cele mai de seamă bijuterii ale vechiului Constantinopol, misteriosul Palat Scufundat ce făcea parte din vechiul rezervor de apă al orașului. Basilica Cisterna a fost realizată în secolul al VI și ocupă o suprafață de până la 10.000 mp. Aici vei fi impresionat de cele 330 de coloane din marmură și granit care prezintă sculpturi și mozaicuri deosebite, multe dintre ele o reprezintă pe Medusa și numeroasele sale capete.

circuit în istanbul
Cisterna

Istanbul este un caleidoscop de culoare și tradiții, iar cele două părți ale sale te acaparează instant. Dacă zona otomană te orbește cu fostele palate ale sultanilor, moscheile somptuoase și piețele doldora de produse tradiționale, partea europeană este ceva mai modernă, cu o viață de noapte antrenantă și o mulțime de localuri cochete.

Simbolul otoman de pe partea europeană a Bosforului este Palatul Dolmabahce așa numitul Versailles al Istanbulului. Fosta reședință a liderului suprem, Mustafa Ataturk este cel mai mare palat imperial clădit în secolul al XIX lea, fiind renumit pentru cele 285 de camere și saloane grandioase decorate cu candelabre de cristal și mobilier de epocă.

circuit în istanbul
Marele Bazar

Vacanța în Istanbul nu se poate încheia fără o scurtă escapadă la Marele Bazar, cea mai aglomerată zonă din oraș traversată de circa 40.000 de oameni. Pe cele 60 de străzi întortocheate se întind peste 4000 de magazine și tarabe unde se vând produse de toate felurile, de la covoare la delicii turcești, mirodenii sau aur.

Croaziere de neuitat pe Bosfor și Marea Marmara

circuit în istanbul
Croazieră pe Bosfor

Admiră cele două părți ale Istanbulului într-o croazieră primită bonus de la Europa Travel, care îți va descoperi obiectivele de patrimoniu ale orașului: de la Podul și Turnul Galata la zidurile Palatului Topkapi.

Europa Travel îți propune opțional și o croazieră pe Marea Marmara, cu oprire în Buyukada, cea mai mare dintre cele nouă Insule ale Prințului, pe care o vei descoperi în stil tradițional la o plimbare cu trăsura de epocă pe străzile îngustate de palatele otomane somptuoase.


Circuite autocar 2019: Istanbul – tarif: 159 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport autocar, ghid. BONUS: Croazieră pe Bosfor! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Booking.com

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

answear.roBooking.com

carturesti.ro
Urmărește-ne pe Facebook!