circuite europa travel
Oferte travel

Atmosferă de sărbătoare tot anul. Oferte pentru Rusia, India sau Japonia

În multe orașe ale lumii au loc numeroase evenimente culturale sau festivaluri interesante menite să celebreze într-un fel sau altul diverse sărbători sau obiceiuri ancestrale, atmosfera festivă fiind păstrată pe toată perioada anului, prilej excelent pentru noi planuri de vacanță.

Europa Travel îți propune trei circuite deosebite în Rusia în perioada Nopților Albe, India de coloratul Festival Holi, și în Japonia Cireșilor Înfloriți, prin care să descoperi cele mai de seamă obiective turistice, peisaje pitorești sau citadine și o atmosferă fulminantă.

Nopți Albe în Rusia: Moscova și Sankt Petersburg

Rusia este fascinantă indiferent de perioada în care te decizi să o explorezi. Află ce înseamnă Festivalul Nopților Albe într-un circuit memorabil de 8 zile, cu avionul, cu plecări în luna iunie – fix în preajma fenomenului Beliye Nochi, când zilele sunt lungi, iar amurgul durează toată noaptea. Circuitul în Rusia propus îți descoperă cele mai de seamă orașe rusești.

moscova
Moscova

Vizitează Moscova, care vibrează de voie bună, întreținând în această perioadă concerte noaptea târziu, festivaluri de film în aer liber sau spectacole de balet. Datorită atmosferei culturale, obiectivelor de patrimoniu și a peisajelor memorabile, Moscova rămâne una dintre destinațiile de top din întreaga lume. Capitala Rusiei are un farmec incontestabil, o arhitectură unică, unde vechiul se îmbină armonios cu noul. Centrul puterii rusești – Kremlin este totodată și simbolul de seamă al Moscovei ce domină Piața Roșie, fiind parte din UNESCO.

Europa Travel te invită într-un tur panoramic al Moscovei prin care vor fi bifate cele mai de seamă monumente rusești, de la Catedrala Sfântul Vasile – un monument al renașterii bizantine, renumit pentru ale sale cupole colorate în formă de bulb, fiind unică în întreaga lume și până la metroul renumit pentru stațiile sale decorate în mod unic și artistic. Opțional îți propune un tur al orășului Serghiev Posad – considerat a fi centrul ortodoxiei rusești, unde se vizitează cea mai importantă biserică – Mănăstirea Sfintei Treimi.

Centrul cultural al Rusiei și cel mai important port comercial de la Marea Baltică, Sankt Petersburg este orașul care nu poate fi ratat în perioada Nopților Albe, când orașul este îmbrăcat în nuanțe roșiatice pe timp de noapte exact ca în timpul apusului (un fenoment interesant produs datorită faptului că orașul se află lângă Cercul Polar, ceea ce face ca ziua să fie mult mai lungă, iar nopțile luminate).

Sankt Petersburg
Sankt Petersburg

Pornești la pas pe bulevardele generoase împânzite de monumente arhitectonice deosebite și grădini pline de sculpturi impresionante, în orașul imperial al Rusiei, Sankt Petersburg. Orașul țarului Petru cel Mare poartă o mulțime de supranume de la ”Fereastra către Europa” și până la ”Veneția Nordului”, fiind străbătut de canale șerpuitoare peste care se ridică 9 poduri basculante deasupra râului Neva. Se va continua cu un tur panoramic unde vei vizita Palatul de Iarnă, fortăreața Petru și Pavel, Piața Decembriștilor și numeroase alte locuri populare din Sankt Petersburg.

Festivalul Holi în India: Triunghiul de Aur și Varanasi

Pot fi spuse o mie de povești nemuritoare despre India și celebrul festival al culorilor. Dar cel mai bine ar fi să descoperi această țară fascinantă și plină de tradiții într-un circuit de 10 zile cu plecare în martie, fix în perioada desfășurării Festivalului Holi. Evenimentul celebrează trecerea de la iarnă la primăvară și triumful binelui asupra răului, având o bază religioasă. Se spune că zeul Krishna era pus întotdeauna pe șotii și farse stropind fetele tinere cu apă și culori.

taj mahal
Grandiosul Taj Mahal

Sărbătoarea se fixează în funcție de prima lună plină din martie, la începutul unui nou an al recoltei, fiind un obicei hindus al renașterii și iubirii, unde oamenii se adună să danseze și să se veselească stropindu-se cu apă și pudră colorată. Circuitul în India, cu prilejul Festivalului Holi îți aduce în prim plan cele trei orașe ce formează așa numitul Triunghi de Aur: Delhi, Agra și Jaipur.

Qutub Minar
Qutub Minar, din New Delhi

Vei vizita cele mai de seamă obiective turistice din fiecare oraș, de la Qutub Minar, cel mai înalt minaret de caramida din India listat în partrimoniul UNESCO, monumentul dragostei trainice Taj Mahal și până la Palatul Orașului Roz și Palatul Vânturilor, edificii unice prin arhitectura tradițională. Circuitul în India include, printre altele, și explorarea celui mai sacru oraș – Varanasi, unde vom face o plimbare cu barca pe Gange, fluviul sfânt al credincioșilor pe marginea căruia se ard neîncetat ghaturi pentru a încheia ciclul vieții și al morții.

Opțional, Europa Travel îți propune și câteva excursii la cel mai mare complex de temple hinduse din lume, Akshardham Temple sau la Mausoleul lui Humayun, marele împărat din dinastia mongolă a Indiei.

Japonia: Sărbătoarea Cireșilor Înfloriți

În Țara Soarelui Răsare înflorirea cireșilor este o adevărată sărbătoare națională organizată încă din Perioada Nara. Se spune că Japonia nu este nicicând mai frumoasă și mai romantică ca în timpul Festivalului Sakura, când milioane de cireși înfloresc aproape în același timp din Tokyo și până în Kyoto.

Tokyo
Tokyo

Europa Travel îți propune să explorezi Japonia cu ocazia Festivalului de primăvară Sakura, într-un circuit de 11 zile ce îți descoperă locuri fabuloase din Tokyo, unde vei vizita Templul Asakusa Kannon cu frumoasele grădini ale Palatul Imperial, templul șintoist Meiji Jinja. Relaxează-te într-o croazieră pe râul Sumida, prilej să observi casele tradiționale din cartierul Asakusa. Surprinde atmosfera pitorească a Japoniei în Hakone, o zonă binecuvântată prin peisaje cu văi domoale, izvoare fierbinți și vulcani ce fumegă, presărată cu lacuri cristaline în care se reflectă silueta bătrânului Fuji-san – muntele sacru al Japoniei și sute de cireși înfloriți.

kyoto
Kyoto

Circuitul continuă cu Kyoto, inima tradițională a Japoniei, unde Hanara (privitul florilor de cireși) este încă o activitate populară începută de membrii Casei Imperiale în perioada Nara.  Fotografiază frumoasele gheișe îmbrăcate în kimono-urile colorate ce se adună la ritualul ceaiului, iar apoi descoperă cele mai importante obiective istorice. Nu rata Templul Kiyomizu și Altarul Fushimi Inari Shrine cunoscut pentru miile de porți Tori. Poți alege și câteva excursii opționale la Nara, unde se află cea mai mare statuie de bronz a lui Buddha din lume, dar și la Hiroshima și Insula Miyajima.

Oferte Circuite 2019

Circuit Nopti Albe in Rusia – Moscova & St Petersburg – tarif: 899 euro/persoana, 3 nopti de cazare in Moscova + 4 nopti de cazare in  Sankt Petersburg cu mic dejun la hoteluri de 4*-3*, transport avion, tururi de orase, vizite si transferuri conform program, asistenta turistica.

Circuit Festivalul Holi India – Triunghiul de Aur si Varanasi – tarif: 949 euro/persoana, 10 zile (4 nopti in New Delhi, 2 nopti in Jaipur, 1 noapte in Agra, 2 nopti in Varanasi) cazare cu mic dejun la hoteluri de 4*, tururi, excursii si transferuri cu autocar, plimbare cu barca pe Gange, asistenta turistica.

Circuit Japonia – Sarbatoarea Ciresilor Infloriti – tarif: 1999 euro/persoana, 11 zile (3 nopti in Tokyo, 1 noapte in Hakone/Atami, 2 nopti in Kyoto, 2 nopti in Osaka) cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*, transport avion, excursii si transferuri mentionate in program, asistenta turistica.

Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

vivre.ro

carturesti.ro
Urmărește-ne pe Facebook!