News Stiri TukTuk

Început de iarnă în Lisabona și Madeira, printr-un circuit de neuitat

Portugalia este una dintre cele mai atractive țări ale Europei, loc ofertant pentru cei care vor să-și petreacă o vacanță minunată în locuri splendide, încărcate de istorie. Capitala Lisabona atrage anual milioane de turiști și se află în topul preferințelor celor care vor să descopere locuri încântătoare.

Europa Travel îți propune un circuit de neuitat, care să îți ofere o experiență splendidă la începutul sezonului răcoros, când temperaturile sunt încă plăcute pentru plimbări și explorări prin sud-vestul Europei. Dacă te înscrii cât mai curând, beneficiezi de o reducere de 12% și plătești doar 499 euro!

Atât Lisabona, cât și Insula Madeira îți vor oferi atât de multe atracții și peisaje sublime, dominate de lumina minunată specifică Lisabonei, încât fiecare zi va fi una memorabilă.

Atracții de top în Lisabona

Puncte de interes în capitala Portugaliei sunt nenumărate și ai de unde alege pentru a-ți umple timpul petrecut aici. Castelul Sao Jorge oferă cea mai frumoasă perspectivă asupra citadelei. De aici te poți desfăta cu priveliști de neuitat și ai posibilitatea să respiri tumultul capitalei. Funicularul Santa Justa a fost proiectat în 1901 și îți dă posibilitatea să descoperi o parte a Lisabonei, de la înălțime. Oceanario atrage ca un magnet, atât pe copii, cât și pe cei maturi, un loc impresionant, care găzduiește mii de specii marine, care de care mai spectaculoase.

lisabona
Lisabona

Un important monument catolic este Statuia Cristo Rei, construită și inaugurată în 1959 și care a avut ca model statuia Mântuitorului, de la Rio de Janeiro. Cartierul Belem este poziționat în partea de vest a orașului și de aici au plecat marii exploratori portughezi pe întinsul Oceanului Atlantic. Aici poți vizita turnul care poartă numele cartierului, mănăstirea Jeronimos Torre, ridicată în stil manuelin și inclusă în patrimoniul UNESCO în 1983 sau Muzeul Național de Arheologie.

belem lisabona
Turnul Belem

Locuri minunate în împrejurimile Lisabonei

În districtul Lisabona se găsește și orașul Sintra, o remarcabilă bijuterie arhitectonică și istorică, unde pot fi vizitate Parcul și Palatul Pena, Castelul Maurilor, care a fost construit în secolul al IX-lea, dar și un alt obiectiv de neratat: Palatul Monserrate. Un oraș celebru în întreaga lume este Fatima, locul unde, în 1917, trei copii care pășteau oile au avut o revelație. Micuților le-ar fi apărut Fecioara Maria, care le-a dezvăluit trei secrete de mare importanță. La Fatima a fost construit un Sanctuar dedicat Maicii Domnului și aici vin anual sute de mii de credincioși în pelerinaj.

palatul pena
Palatul Pena

Orașul medieval Obidos este un veritabil muzeu în aer liber și, dacă ajungi aici, poți să treci și prin Nazare, o localitate tradițională de pescari. Parte a Portugaliei, mirificele insule Madeira se mândresc cu un oraș spectaculos: Funchal.

funchal madeira
Funchal, capitala Madeirei

Relaxează-te într-o scurtă vizită la Grădina Botanică, plimbă-te prin Piața „Dos Lavradores” și treci pe la Catedrala orașului. Mulți turiști ajung și la Crama Oliveiras, acolo unde poți degusta renumitul vin de Madeira. În partea de vest a orașului Funchal se găsește un sat rustic, numit Camara de Lobos, iar un loc de unde te poți apropia de Atlantic este promontoriul Cabo Girao, de unde te vei bucura de priveliști excelente asupra împrejurimilor.

Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

fashiondays.ro

Urmărește-ne pe Facebook!