Gothicul magnetic al Reims-ului

4 Salzburg, Austria

Castigator detasat la toate capitolele, Salzburg merita titlul de “cel mai romantic orasel” la fel de mult ca oricare alta locatie din Austria. Centrul baroc este cu adevarat magnific si este primul oras din Austria inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO.

In mod cert, Sazburg e cel mai romantic oras din Austria

3 Dresda, Germania

Germania are multe de oferit turistilor sai si, cel mai adesea, nestemate precum Dresda, sunt trecute cu vederea. E timpul sa indreptam aceasta nedreptate. In calitatea sa de fosta capitala regala a Regatului Saxon, orasul a fost construit cu o inclinatie preponderenta pentru lucrurile scumpe. Si daca centrul orasului a cazut victima atacurilor aeriene de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, “Florenta Elbei” cum mai este numita aceasta asezare, a cunoscut o renastere notabila, mai ales dupa reunificarea Germaniei. Morala? Orasele vechi de 800 de ani, rezista.

Palatul Zwinger, din Dresda

2 Porto, Portugalia

Cel de-al doilea oras al Portugaliei ofera privelisti de neuitat. In plus, doua absolvente ale Scolii de arhitectura din Porto, au castigat Premiul Pritzker pentru arhitectura. Orasul este insufletit de trambitasii de la Casa da Música si se remarca si prin Fundatia Serralves, biserica Clérigos si simbolicele ‘adegas’ (crame) de la Vila Nova de Gaia.

Porto, romantism in vestul Europei

1 Gdansk, Polonia

Daca orasul Gdansk este diferit de Varsovia, Cracovia sau Lodz, da vina pe Liga Hanseatica. Singurul avanpost polonez din puternica asociatie de comercianti, Gdansk (sau Danzig) a fost un oras port extrem de prosper in perioada cuprinsa intre secolele 15-17. Incepand din 1920 pana in 1939, a fost un oras liber, semi-autonom, asemanator lui Monaco sau Singapore. Un peisaj urban generos la care se adauga farmecul apei este doar un pont pentru a te convinge sa vii aici. Gdansk este un oras vibrant, plin de energie si este impanzit de baruri si restaurante cochete.

Gdansk, un oras de descoperit
Rezervă o cameră la hotel Booking.com

1 COMENTARIU

LASĂ UN RĂSPUNS:

Introdu comentariul!
Introdu numele

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.