News Stiri TukTuk

Revelion 2019: Circuit de 10 zile în Maroc, cu doar 749 euro

Petrecerea de Anul Nou a devenit tot mai mult în ultimii ani o oportunitate de a petrece o vacanță exotică, dincolo de granițele Europei. Una dintre cele mai atractive destinații de vacanță pentru o astfel de escapadă plină de descoperiri este Maroc. Tărâm fermecător, statul din Africa de Nord este o resursă inepuizabilă de atracții și experiențe inedite, ideale pentru un început de an plin de speranțe și de planuri.

Pornește într-o aventură de neuitat prin cele mai importante orașe ale Marocului prin circuitul propus de Europa Travel, care îți poartă pașii prin oaze de verdeață și întinderi nesfârșite de nisip, departe de iarna pe care o știm acasă, totul la un preț de excepție. În cele 10 zile petrecute aici, cu doar 749 euro/persoană, vei strange amintiri frumoase pentru întreaga viață.

Ait Ben Haddou
Kasbah în Ait Ben Haddou [Foto: ismailhousni]

Orașe turistice de top în Maroc

Considerat a fi centrul comercial al Marocului, Casablanca se numără printre destinațiile preferate de vacanță ale turiștilor, alături de Marrakech și Rabat. Vei descoperi aici o adevărată moștenire colonială franceză, care se îmbină de minune cu tradiționala cultură arabă. Admiră la fiecare pas clădiri ridicate în stilul art deco, muzee interesante, palate fascinante, precum și a doua cea mai mare moschee din lume. Construită cu vedere spre Oceanul Atlantic, Moscheea Hassan al II-lea este una dintre puținele moschei deschise și non-musulmanilor. De o dimensiune impresionantă, această construcție adăpostește până la 25.000 de credincioși care intră să se roage pe o podea de sticlă, ce le oferă sentimentul că se află chiar deasupra mării. În plus, curtea spațioasă, cu o arhitectură deosebită, poate găzdui încă 80.000 de persoane.

hassan II casablanca
Moscheea Hassan II, din Casablanca [Foto: danyloz2002]
Marrakech, fost oraș imperial, este o altă atracție importantă pentru cei care vizitează Marocul, așa că Europa Travel te va purta și în acest loc magic. Frumoasa localitate adăpostește numeroase moschei, palate și grădini, precum și piețe tradiționale care îți descoperă din farmecul locului. În plus, zonele medievale se îmbină de minune cu atracțiile modern ale orașului, făcând din Marrakech o destinație ideală pentru toate gusturile și un loc captivant pentru fiecare vizitator. Cea mai importantă atracție a orașului este piața Jemaa el-Fnaa, de unde poți foarte bine să iei pulsul zonei. Pe timp de zi, vei găsi aici o mare diversitate de artiști, inclusiv tatuatori cu henna sau îmblânzitori de șerpi, pentru ca odată cu lăsarea serii orașul să se umple de aromele mâncărurilor tradiționale, bazate pe carne de miel, lângă un suc proaspăt de portocale.

marrakech circuit de 10 zile în maroc
Marrakech [Foto: hichamaarkoubi]
Circuitul continuă cu frumoasa capital a  Marocului, Rabat, care este unul dintre cele mai fermecătoare și mai primitoare orașe din țară, mândrindu-se cu o istorie bogată și cu numeroase atracții. Împreună cu Europa Travel, vei descoperi aici Palatul Regal, reședința oficială a regelui Hassan al II-lea, construit pe ruinele unui vechi palat din secolul XVIII. De asemenea, vei vizita și ruinele de la Chellah, orașul medieval fortificat îngropat în inima orașului Rabat, care îți prezintă rămășițele unui oraș preislamic abandonat în anul 1154 și reconstruit apoi de sultanul Merenid. Clădirile abandonate și vegetația luxuriantă se completează într-un tablou inedit, cu flori colorate, impecabil întreținute, și ruine antice și islamice.

rabat
Rabat, capitala Marocului [Foto: Efraimstochter]

Priveliști sublime și experiențe memorabile

Chiar dacă nu se numără în topul celor mai cunoscute orașe din Maroc, Fez rămâne totuși una dintre cele mai importante localități ale țării, fiind considerat a fi chiar capitala religioasă a Marocului. De altfel, istoria ne arată ce mare însemnătate a avut Fez de-a lungul timpului pentru localnici. Aici se găsește una dintre primele universități din Maroc și cea mai veche Medina medievală din lume, așa că, era imposibil ca circuitul oferit de Europa Travel să nu te ducă și aici. Fez reușește astfel să inspire prin bogăția culturală, istoria, tradiții și chiar gastronomie. Palatul Regal din oraș, Dar el Makhzen, este o construcție impresionantă de admirat. Chiar dacă familia regală nu locuiește aici, aceasta păstrează în fiecare oraș câte un astfel de palat pentru fiecare dintre vizitele lor. Bucură-te de o priveliște impresionantă, cu mozaicuri detaliate în culori îndrăznețe și uși gigantice din alamă și aur, înconjurate de lemn de cedru sculptat.

fez
Tăbăcăria din Fez [Foto: Mittmac]
În plus, dincolo de toate atracțiile adăpostite de cele mai importante orașe ale Marocului, vei avea ocazia să vizitezi și atracții naturale fermecătoare. De la maiestuoșii Munți Atlas, pe care îi vei traversa, până la Deșertul Sahara, pe care vei avea ocazia să îl explorezi într-un vehicul 4×4 și apoi cu cămilele, o experiență mai interesantă ca alta, în Maroc totul este învăluit de magie.


Revelion în MarocTarif 749 euro/persoană, 9 nopți de cazare în hoteluri de 3* și 4*, transport avion, tururi cu microbuz/autocar conform itinerariului, ghid local, asistență turistică în limba română. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!