Europa

Top 10 lucruri de facut in Provence

[highlights color=”purple”]4. Admira caii salbatici si pasarile flamingo din tinuturile mlastinoase Camargue[/highlights]

Superbii cai albi din Camargue
Superbii cai albi din Camargue

Peisajul lipsit de culoare si dezolant din Camargue contrasteaza cu cel stralucitor din Provence, dar nu trebuie ratat cu ocazia vizitei tale aici. Mlastinile, campiile de sare si campurile de orez din aceasta regiune protejata sunt impanzite de cai salbatici albi, bivoli si pasari flamingo. Delta fluviului Ron, cu o suprafata de 780 kilometri patrati, a fost creata in decursul a mii de ani, in urma sedimentelor depuse de catre fluviu in drumul sau spre Marea Mediterana. In prezent, aici traiesc peste 500 de specii de pasari migratoare si zona este cel mai bine de explorat cu bicicleta, jeep-ul sau calare. Ia la tine ceva care sa te protejeze de insect, intrucat mlastinile atrag tantari. Daca unele pasari flamingo stau aici tot cursul anului, cel mai bine este sa vii in Camargue primavara, vara sau toamna, inainte ca majoritatea lor sa migreze catre Spania si Senegal, in cautarea unor temperaturi mai ridicate.

[highlights color=”purple”]5. Fa o vizita in stravechiul oras din piatra Les Baux[/highlights]

Les Baux
Les Baux

Una dintre cele mai vizitate locatii din Franta, Les Baux se afla la 25 de kilometri sud de Avignon, imediat ce treci de Saint Remy de Provence, pe o stanca inalta de 245 de metri, „baou” (care inseamna pinten stancos in dialect provensal). Asezarea, unica si spectaculoasa, este locuita de mai bine de 6000 de ani, in Evul Mediu aici locuind cei mai puternici lorzi feudali din sudul Frantei. Stancile dramatice de unde se vede o vale plina de plantatii de maslini si podgorii, a inspirat de-a lungul timpului numerosi autori si artisti si se spune ca a fost sursa de inspiratie pentru descrierea Purgatoriului din Infernul lui Dante.

[highlights color=”purple”]6. Fa o plimbare in Gorges du Verdon si viziteaza Moustiers Sainte-Marie[/highlights]

Un canion ametitor: Gorges du Verdon
Un canion ametitor: Gorges du Verdon

Cunoscut si sub numele de Marele Canion de la Verdon, Gorges du Verdon este cel mai adanc canion din Europa (intre 250-750 de metri), cu ape de culoarea smaraldului si o latime de numai 8-9 metri. Privelistea este magnifica, desi locul nu e recomandat claustrofobilor. Drumul pana in frumosul oras medieval Moustiers Sainte Marie este lung si serpuit si poate parea greu de parcurs, dar o vizita in aceasta asezare magnifica merita, fie si pentru faptul ca viata de aici pare sa se afle la milioane de kilometri departare de secolul 21.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!