mykonos
Europa

Insulele grecesti: Mykonos

Mykonos este o destinatie vestita pentru trepidanta viata de noapte, alte elemente ce fac insula recognoscibila in fotografii fiind morile de vant si Mica Venetie. Mascota insulei din ultimii 50 de ani este pelicanul Petros, deja o celebritate a portului.

Mykonos este o statiune recunoscuta ca fiind locul de intalnire a comunitatilor gay, cu zone speciale in timpul verii in care se afla cateva cluburi pentru homosexuali. Asta in timp ce multe staruri internationale dar si locale au cate o resedinta de vara pe insula.

mykonos

Locatie

Situata langa Paros si Santorini, Mykonos este o parte a Insulelor Cyclade din Marea Egee.

Cum sa ajungi in Mykonos

Pe insula Mykonos se ajunge foarte usor cu avionul, dar si pe apa. Pe calea aerului, exista zboruri zilnice din Atena – zborul dureaza aproximativ 50 de minute – si cateva din Creta, Rhodos si Santorini. Pe apa, exista conexiuni zilnice pe feribot cu Atena (Portul Pireu) – calatoria dureaza intre 4 si 5 ore – Andros, Ios, Naxos, Paros, Santorini, Syros, Rafina si Tinos, precum si legaturi frecvente catre Creta si Rhodos. Oricum, Mykonos este mai putin legata pe apa de Salonic. Din Romania ajungi fie cu un charter de vacanta, fie cu masina, apoi cu feribotul din Atena.

Vremea in Mykonos

Vremea in toate Insulele Cyclade – inclusiv Mykonos – este tipic mediteraneana: ierni blande, veri uscate si calduroase, pe scurt: soare si vant. Ploi cad in lunile februarie si martie, dar in timpul sezonului turistic, acestea sunt foarte restranse.

Morile de vant din Mykonos

mykonos

Punct de reper al insulei inca din secolul 16, morile de vant pot fi vazute din aproape orice loc al Mykonosului. In trecut, ele erau folosite pentru macinarea produselor agricole, in timp ce in prezent au fost restaurate, devenind muzee – cum ar fi moara Bonis – sau locuinte.

Petros, pelicanul

Vedeta insulei este fara indoiala Petros, pelicanul. El este mascota insulei de mai bine de 50 de ani, pazind mereu portul Chora. Dupa o furtuna teribila, pelicanul a abandonat migratia si a devenit localnic. El are si o prietena si amandoi se plimba prin port, spre deliciul turistilor.

Pelicanul Petros a intrat deja in legenda

Mica Venetie

mykonos
Cartierul venetian din Mykonos

Alt punct de reper important al insulei Mykonos este „Mica Venetie” (asezarea Aleukantras). Mica Venetie este situata in partea de est a portului si se intinde intre plaja din Aleukantras si vechiul cartier al Castelului (Kastro). Multi artisti au fost inspirati de casele cu balcoane si terasele lor din lemn, sub care se sparg valurile, facand ca locul sa fie cu adevarat unic. Nimic nu se compara cu o noapte afara pe una dintre terase, savurand bucataria si muzica greceasca, in timp ce admiri magnificul apus de soare. Aceasta poate fi locatia perfecta pentru o evadare romantica de neuitat.

Plajele din Mykonos

Vestite pentru nisipul auriu si apele limpezi precum cristalul, plajele din Mykonos ofera o multime de facilitati pentru practicarea sportului, pentru toti vizitatorii. Cele mai populare plaje sunt situate in sudul insulei. Plaje precum Paradise si Ornos au tendinta de a fi supra-aglomerate in sezonul de varf, in principal datorita locatiei lor. De asemenea, Paradise si Super Paradise sunt cunoscute ca plajele cu cele mai multe distractii, aici aflandu-se baruri excelente.

Cea mai tare: Super Paradise Beach

Viata de noapte in Mykonos

Viata de noapte aici este printre cele mai tari din Europa, Mykonos aflandu-se intre primele patru destinatii de top din Mediterana pentru cluburile sale, rivalizand cu Ibiza si Rimini. O multime de DJ de top sunt atrasi de cele mai tari cluburi si baruri de pe plajele din Mykonos, dintre care cele mai cunoscute sunt Paranga si Paradise.

Citește și despre 22 de insule grecești din care să-ți alegi viitoarea destinație în vacanța de vară

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

3 Comments

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!