cobh
Localitatea irlandeză Cobh / Foto: gianliguori
Europa Top 10

Top 10 atractii turistice din Irlanda

Irlanda si cultura sa sunt doua lucruri absolut fascinante, care se imbina perfect, rezultatul fiind coplesitor pentru cineva care vrea sa viziteze aceasta minunata insula. Planificarea unei calatorii in Irlanda poate fi de cele mai multe ori o sarcina dificila, si asta pentru a nu rata, prin omisiune, vreunul din multele obiective turistice ce trebuie vazute. In cele ce urmeaza, ai o lista cu 10 locuri obligatoriu de vizitat atunci cand te afli in Irlanda. (click pe sageată / Următorul, pentru a naviga)

10. Stancile Moher

Stancile Moher sunt o atractie de top, atunci cand te afli in vestul Irlandei. Prapastia abrupta care se casca dedesubt de la o inaltime de peste 200 de metri iti ofera o priveliste care iti taie pur si simplu rasuflarea.

stancile moher atractii turistice din irlanda
Stancile Moher, brand pentru Irlanda, ofera panorame incredibile / Foto: marketmox

In partea de sud a celui mai inalt pisc se afla un centru pentru turisti; Turnul O’Brien a fost construit in anul 1835, de catre Cornelius O’Brien, urmas al lui Brian Boru, marele rege al Irlandei. Inca din acele vremuri era folosit drept punct de observare pentru vizitatori. De aici ti se desfasoara in fata ochilor cele mai frumoase privelisti ale stancilor si tot de aici poti vedea Insulele Aran, Golful Galway, Muntii Twelve Pins si Maum Turk din Connemara.

Daca ti-e teama de inaltimi, poti admira stancile si de jos, de pe mare. Exista excursii organizate cu barca, care au ca punct de plecare Liscannor si Doolin.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

3 Comments

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • 10 atracții turistice din Irlanda | Informatia Irl spune:

    […] vremurile preistorice pana la crestinism si epocile vikingilor si normanzilor, Irlanda moderna are la baza o mostenire istorica de […]

Urmărește-ne pe Facebook!