Stiri TukTuk

Circuit Mexic 2018

Mexic e una dintre cele mai populare destinații turistice din lume, un tărâm plină de peisaje fantastice, plaje fabuloase, munți împăduriți, orașe istorice. Un amestec de vechi, modern, urban și rural, în care oamenii și cultura definesc o țară atractivă și unică. De aceea, dorința de a o vizita este atât de mare încât merită să faci orice efort. Iar dacă ești cu adevărat pregătit să faci efortul, noi îți sugerăm una dintre opțiunile de top: un circuit în Mexic, organizat de agenția de turism Agetur în martie 2018.

Circuitul începe cu zborul în capitala Mexico City, via Paris. Acolo unde vei face un tur consistent al metropolei în care locuiesc peste 25 milioane de locuitori. Vizitezi centrul Zocalo, Palatul Național, Catedrala Metropolitană, El Sagrario, Muzeul Național de Antropologie și multe altele. Ajungi și la Xochimilco, localitate supranumită Veneția Mexicului, unde faci o plimbare cu bărcile pe canale.

Mexico City

Un alt loc important este Altarul Guadelope, cel mai cunoscut monument religios din Mexic. În Teotihuacan vizitezi impresionantul complex arheologic  „Orașul Zeilor”, unde admiri monumentalele Piramide ale Soarelui și Lunii și Templul lui Quetzalcoatl. Puebla este cel mai carismatic oraș mexican și el este pe listă, aici urmând a vedea cupole și clădiri care îmbină stilurile arhitectonice spaniol și maur. Vei face, de altfel, un tur de oraș în Puebla, vizitând Capela Rosario, Piața Centrală, Catedrala El Parian, templul Santa Maria Tonantzintla.

Teotihuacan

Urmează un transfer către Tuxtla Gutierrez, capitala statului Chiapas, un oraș în care se află câteva obiective turistice de excepție. Între acestea, vei vizita Muzeul de Antropologie și Istorie, Grădinile Botanice Tuxtla și Faustino Miranda, Parcul Național Canionul Sumidero. Dacă îți dă târcoale adrenalina, poți face o excursie opțională – o plimbare cu barca rapidă prin canionul Sumidero, în care vei admira viața sălbatică și peisaje fantastice.

Tuxtla Gutierrez

Aventura mexicană continuă cu Palenque, în drum spre care te vei bucura de priveliștea Cascadelor Aqua Azul, după care vei vedea o arhitectură splendidă, cu sculpturi și basoreliefuri create pe timpul civilizației Maya. Palenque se află în plină junglă și este una dintre minunile Mexicului. Admiri Templul Inscripțiilor, mormântul regelui Pakal cel Mare, palatul și templele interconectate dar și templele ridicate în vârful piramidelor în trepte, care comemorează succesiunea regelui Chan Bahlul al II-lea la tron.

Palenque

Alte trei motive de extaz sunt, apoi, Uxmal (sit arheologic al civilizației Maya), aflat în Peninsula Yucatan, Merida (oraș cu bulevarde largi, supranumit și „Orașul Alb”) și Campeche. Un important punct de reper și unul dintre locurile cele mai vizitate locuri ale lumii este Chichen Itza, fascinant centru arheologic, unde faci din nou cunoștință cu civilizația mayașă. Vizitezi templul piramidal Kukulcan, Templul Jaguarului, Observatorul, Piața celor o mie de coloane, Fântâna Sacră.

Chichen Itza

În fine, dar nu în cele din urmă, vei ajunge în Cancun, celebra stațiune a Mexicului de la Oceanul Atlantic, unde ai cazare all-inclusive și unde te vei desfăta pe plajele de excepție. Poți face o excursie opțională în Playa del Carmen, dar și o vizită la parcul tematic Xcaret, o reconstrucție a unui sat mayaș. O altă excursie opțională pe care o poți face înainte de întoarcerea în țară este pe Isla Mujeres, o frumoasă insulă.

Cancun

Pentru programul complet al circuitului în Mexic, detalii legate de preț și alte informații, vizitează pagina Agetur, aici.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!