Europa

Ce să faci și ce să vezi în Oxford

Oxford este o localitate din sudul Angliei, a cărei istorie și notorietate se învârt în jurul prestigioasei universități ce a fost întemeiată în secolul 12. Arhitectura acesteia, cu ale ei 38 de colegii din centrul medieval al orașului, l-au făcut pe poetul Matthew Arnold să denumească urbea „orașul turlelor care visează”. Față de Londra, Oxford se află la o distanță de 97 km, una nu foarte mare, așa încât, dacă ai timp în timp ce te afli în capitala Marii Britanii, dă o fugă pentru a vizita acest oraș istoric fiindcă nu vei regreta. În cele ce urmează îți vom propune doar câteva din lucrurile pe care să le faci și să le vezi în frumosul Oxford.

Piața Radcliffe

Radcliff Square este unul dintre cele mai frumoase locuri din Oxford, o adevărată încântare pentru vizitatori, ea fiind înconjurată de clădiri istorice care includ Biserica Universitară a Sf. Maria și Biblioteca Bodleian. Dar clădirea care fură toate privirile este în mod indiscutabil Radcliffe Camera, care aparține de Universitatea din Oxford și care a fost proiectată de James Gibbs, în stil neoclasic, între 1737 și 1749, pentru a găzdui Biblioteca Științifică Radcliffe.

Râul Cherwell

Râul Cherwell străbate orașul Oxford și face la fel de mult parte din imaginea acestuia precum celebra universitate. Dacă ai timp, ia o pătură, un coș de picnic și bucură-te de o zi însorită de vară pe marginea râului, privind pur și simplu lumea care trece, ca într-o pictură de secol 18. Dacă nu, poți închiria o barcă sau o hidrobicicletă și poți face un pic de efort fizic dând la rame într-o plimbare pe râul Cherwell care nu te va dezamăgi.

Grădina Botanică

E greu de crezut că acest loc idilic se află la doar o aruncătură de băț de aglomerata High Street. Grădina Botanică din Oxford este cea mai veche grădină botanică din Marea Britanie și odată ce vei pătrunde în interiorul mărginit de ziduri vechi de piatră, te vei trezi într-o cu totul altă lume, care include foișoare, grădini, case de sticlă, un conservator, un eleșteu și, în general, un spațiu verde extrem de plăcut și de interesant.

Podul Suspinelor

Podul Hertford, cunoscut și drept Podul Suspinelor, datorită similarităților cu cel omonim din Veneția, e unul dintre locurile de referință din Oxford, având un șarm de necontestat. Briz-brizurile acestui pod atrag o sumedenie de turiști care se opresc pentru a face fotografii reușite cu construcția care a fost începută în 1913 și terminată un an mai târziu și care face legătura între două clădiri ale Colegiului Hertford. Se spune că pasarela ar fi fost martora multor suspine „eliberate” de studenții mai puțin conștiincioși.

Biblioteca Bodleian

Bodleian este parte intrinsecă a peisajului oxfordian, fiind, totodată, una dintre cele mai vechi biblioteci din Europa, încă folosită de studenți dar și foarte vizitată de către cei care doresc să exploreze această instituție deschisă în 1602. Vei fi încântat de arhitectura exterioară a clădirii și vei rămâne de-a dreptul vrăjit când vei intra în interior și vei trece prin biblioteca Ducelui Humfrey , prin Divinity School sau prin The Bod.

The Grand Café

The Grand Cafe din Oxford

Această cafenea aurită, îmbrăcată în oglinzi și cu coloane de marmură, este o adevărată instituție ce funcționează pe locul celei mai vechi cafenele din Anglia, conform jurnalului lui Samuel Pepys, din anul 1650. O operă de artă prin opulență, nicio vizită în Oxford nefiind completă fără a trece pragul acestui loc istoric. Tratează-te cu sandvișuri cu somon afumat, biscuiți, ceai și un pahar de șampanie, lăsându-te copleșit de măreția momentului.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!