News Stiri TukTuk

Revelion 2018 în Maroc, oferit de Agetur

Petrecerea Revelionului într-un loc (mai) călduros e întotdeauna o idee foarte bună, în special pentru cei care consideră iarna doar un anotimp care… ar trebui să treacă mai repede. Și nu trebuie să pleci foarte departe pentru acest lucru, ba dimpotrivă: există variante mai apropiate decât ai crede iar una dintre acestea este Maroc. Să recunoaștem: un revelion în Maroc e inedit, exotic și incitant în același timp iar agenția de turism Agetur, una dintre cele mai bune din România, are un program echilibrat care-ți va merge direct la inimă.

Moscheea Hassan II din Casablanca

Zbori direct la Casablanca, iar în ultima zi a anului 2017 ai în program vizitarea acestui frumos oraș marocan. Un tur care include principalele atracții locale: Piața Centrală, Palatul Regal, Piața Mohamed al V-lea, Moscheea Hassan al II-lea, cartierul Habous. Poți face o excursie opțională în orașul Azemmour, de pe malurile râului Oum Er-Rbia, unde vei vedea broderii de mare calitate, urmat de o vizită în orașul fortificat El Jadida, inclus în Patrimoniul UNESCO, o localitate în care arhitectura e mai degrabă gotică decât maură. Seara ai cină festivă de Revelion, vei întâmpina 2018 în decor marocan.

În prima zi a anului pleci către Marrakesh, supranumit ”orașul roșu”, pe care începi să-l ”scotocești” pe-ndelete, de la grădina Menara la necropola saadiană, de la Palatul Bahia la Moscheea Koutoubia și Muzeul Dar Si Said. O excursie opțională din Marrakesh are în vizor, a doua zi, cultura marocană prin prisma satelor berbere care există în zona Munților Atlas de mai bine de 3000 de ani. Astfel, ajungi la Ouarzazate, ”Poarta către Sahara”, trecând mai întâi prin Pasul Tizi n’Tichka. Vizitezi studiourile Atlas, unde s-au filmat multe pelicule celebre – Lawrence – Prințul Arabiei, Isus din Nazareth, Războiul Stelelor, Gladiatorul, etc.

Marrakesh

Un alt oraș fantastic în care vei ajunge este Fez, al treilea ”oraș imperial” al Marocului, în care principalul punct de atracție este centrul vechi – Fes el bali. Pe drum te oprești în fosta capitală Meknes și vizitezi Poarta Bab Mansour. În Fez, capitala religioasă a țării, te așteaptă Palatul regal Dar El Makhzen, Medina medievală, Mausoleul Moulay Idriss și Moscheea Karaouine.

Călătoria continuă cu vizita în capitala Rabat, nu înainte de a vedea, în drum, Volubilis, un sit arheologic cu vestigii din perioada romană, aflat și el în Patrimoniul UNESCO. În Rabat ai de văzut Palatul Regal Mechouar, fortăreața Oudaya Kasbah, Mausoleul Mohamed al V-lea și alte lucruri interesante, înainte de a pleca din nou spre Casablanca și a te întoarce, după opt zile, în București.

Programul complet al sejurului oferit de Agetur poate fi consultat aici.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

answear.roBooking.com

vivre.ro
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!