News Stiri TukTuk

Croazieră în insulele grecești 2018

Știm câtă lume iubește Grecia și în special insulele grecești, atât de frumoase și, de multe ori, atât de diferite din multe puncte de vedere. Mai e mult până la vară dar bunul gospodar își face iarna car, pentru a avea bucurii atunci când… vine primăvara. Fiindcă în cele ce urmează vrem să-ți propunem o croazieră în insulele grecești, pentru sfârșitul lunii aprilie, oferită de Agetur, una dintre cele mai bune agenții de turism din țară.

Vei zbura către Atena, pe 29 aprilie, începând cu un program de ”încălzire” și vizitare a frumoasei capitale grecești pe parcursul căruia vei admira Mormântul Eroului Necunoscut, Parlamentul, stadionul Panathinaikon (construit integral din marmură albă), Piața Omonia, Piața Syntagma. Urmează transferul către portul Pireu și îmbarcarea la bordul vasului de croazieră care te va purta prima oară către Mykonos. La bordul vasului ai pensiune completă și pachet de băuturi all-inclusive.

Mykonos

Orașul Mykonos e unul dintre cele mai frumoase și mai bine conservate orașe ale arhipelagului Cicladelor, din care face parte această insulă. Balcoane din lemn încărcate cu flori și capele cu bolte roșii – debarci pe Mykonos și te bucuri de una dintre cele mai populare destinații turistice ale lumii. Remarci clădirea Paraportiani, apoi te îndrepți spre nord, unde Mica Veneție propune un șir de clădiri liniștite. Obiecte interesante descoperi la Muzeul de Folclor și Arheologie dar ai timp să vizitezi și alte locuri minunate până la îmbarcarea către Milos.

Milos este o insulă cunoscută drept paradisul geologilor, un loc în care șuvoaiele de lavă au dat naștere unor formațiuni ciudate de piatră. Poți opta pentru un tur al insulei, în care vei descoperi capitala Plaka, în care se află un muzeu de arheologie și unul de folclor. La vest de Plaka se află Valea Klima, unde o placă de marmură marchează locul în care un fermier a dezgropat celebra statuie a  Afroditei (Venus din Milo), în anul 1820. Mai jos, către Adamas, vei vedea unicele catacombe creștine din Grecia, dovadă a existenței timpurii a creștinismului în aceste locuri.

Milos

Periplul grecesc continuă către Santorini, acolo unde vei petrece două zile. Superba insulă e una dintre cele mai râvnite destinații din Grecia și o poți explora pe-ndelete pentru a te bucura de senzaționalele peisaje, de apusurile de soare, de tradițiile păstrate intacte în satele de pe marginea calderei.

Santorini

După deliciile din Santorini te îndrepți spre Creta, cea mai mare insulă a Greciei. În capitala Iraklion trăiește circa o treime din populația Cretei, iar aici vei admira șantierul naval acoperit, fortăreața Koules, Muzeul de Istorie, cu colecții din vremea primilor creștini. O zi la dispoziție pentru a vizita câteva dintre cele mai frumoase locuri din Creta, apoi plecarea către ultima destinație.

Heraklion

Iar aceasta este insula Samos, vasul ajungând în portul Pythagorion, unde va staționa până seara. Aici ai două posibilități: fie vizitezi Samos, fie pleci într-o excursie în Jusadasi (Turcia), de unde beneficiezi de o excursie gratuită la Efes. A doua zi revii în portul Pireu din Atena și, înainte de întoarcerea în București, vizitezi biserica Sf. Efrem cel Nou, din localitatea Nea Makri, unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din Grecia.

Samos

Pentru programul complet al croazierei și alte detalii legate de orele de plecare și prețuri, accesează pagina Agetur, aici.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.Booking.com

evomag.ro
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!