News Stiri TukTuk

Vizitează Portugalia și petrece Revelionul 2018 în Lisabona!

Ce faci de Revelion? Te duci la un restaurant cu program plicitisitor și aștepti să apară 2018, cu un zâmbet neconvingător pe față? Greșit! Mai bine îți revizuiești programul și îți programezi o plecare în Portugalia, pentru cel puțin două motive: faci un circuit în care vezi o mulțime de locuri frumoase din cea mai vestică țară europeană (ba chiar ajungi un pic și în Spania) și petreci Revelionul în Lisabona, unul dintre cele mai frumoase orașe de pe bătrânul continent. Agetur, una dintre cele mai bune agenții de turism din România, are un program de șapte zile, la un preț excelent.

Ce include acest program? Mai întâi sosirea în Lisabona, capitala Portugaliei, și un prim tur de oraș, cu vizitarea zonelor vechi ale acestuia și obiectivele lor de prim rang: Mânăstirea Jeronimos, Turnul Belem, Praça do Comércio, cartierele Alfama și Bairro Alto. Urmează o zi de ”aprofundare” a Lisabonei, cu excursie opțională la Sintra, frumosul oraș înconjurat de palate, dar și la Cascais și Estoril, pe malul Atlanticului. Seara – pregătirea pentru întâmpinarea noului an.

Lisabona

Care începe cu o altă excursie opțională, la Sierra de Arabida, Azeitao (oraș cunoscut pentru vinul Muscat, unde iei parte la o degustare a licorilor lui Bachus) și Sesimbra (localitate pescărească). Zilele portugheze continuă cu al doilea oraș ca mărime al țării, impunătorul Porto, aflat în delta râului Douro, prilej pentru a vedea Ribeira, Catedrala construită în secolul 12, Biserica Sao Francisco, Podul D.Luis. Petreci noaptea în Porto, apoi alegi o irezistibilă excursie opțională care te va purta prin nordul țării, cu o trecere a frontierei în Spania, la Santiago de Compostela, cunoscut oraș de pelerinaj, cu minunata lui catedrală în stil baroc. La întoarcere, vizitezi alte două localități frumoase, Braga și Viana do Castelo.

Porto

Iar periplul portughez nu se oprește aici. În penultima zi vei continua traseul către Coimbra, menționată istoric drept prima capitală a Portugaliei, acolo unde se află una dintre cele mai vechi universități europene. Vizitezi Catedrala ridicată în secolul 12, cartierul Baixa, apoi te îndrepți către Fatima, important centru de pelerinaj, unde se află Basilica Maicii Domnului, construită pe locul în care, se spune, Fecioara Maria s-a arătat în urmă cu o sută de ani. În drum spre Lisabona te mai oprești la Mânăstirile Santa Maria d’Alcobaca și Batalha, apoi, înainte de întoarcerea în țară, te bucuri din nou de frumoasa Lisabona și deliciile ei.

Citește detalii complete despre programul de Revelion în Portugalia, oferit de Agetur, aici.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!