Europa Top 10

Top 10 locuri de vizitat in Elvetia

Elvetia, tara de o frumusete naturala aparte, este una dintre cele mai cautate destinatii turistice din lume. In cele ce urmeza iti prezentam o lista cu 10 cele mai frumoase locuri ce merita vizitate in tara lui Wilhelm Tell.

Locul de nastere al turismului de iarna, Elvetia pare sa fie un amestec extrem de armonios de peisaje halucinante, traditii alpine si stralucire si glamour urban. Regiunea pitoreasca daruita cu de toate de catre Mama Natura, Elvetia, mica tara fara iesire la mare,  se afla pe lista dorintelor oricarui pasionat de calatorii. De ce? Fiindca ofera optiuni nebanuite pentru toate categoriile de turisti. Pentru cei care adora sa admire peisaje, tara este un adevarat paradis. Cei dornici de adrenalina vor gasi aventura cat cuprinde, fotografii o vor aprecia peste masura, iar pentru iubitorii de ciocolata, este cea mai dulce destinatie de vacanta din lume.

Paduri alpine, lacuri magnifice, pasuni verzi, arhitectura incantatoare si arta moderna de top, Elvetia le are pe toate si chiar mai mult. Tara este greu de egalat in materie de frumusete. Dar sa incepem periplul nostru elvetian cu… (click pe sageti / Urmatorul pentru a naviga)

10. Appenzell

Appenzell
Appenzell / Foto: europeanbackdoors.com

Un rasfat absolut, atat pentru ochi cat si pentru stomac, cantonul Appenzell din nord-estul Elvetiei, este locul ideal pentru iubitorii naturii si pasionatii de arta culinara. Unul dintre peisajele rurale perfecte din Elvetia, Appenzell este inconjurat de catre muntii Prealpi. Aici exista numeroase drumuri si poteci, iar pentru cei care nu sunt adepti ai mersului pe jos, exista telecabine care duc pana in varful muntelui. Nu poti ignora cladirile traditionale cu fatade in culori pastelate, multe dintre ele gazduind cafenele, brutarii, magazine de branzeturi si restaurante fabuloase in care poti degusta deliciile locale.

Nu rata: branza din Appenzell. Fa o vizita la una dintre fabricile locale de branza (exista si tururi cu ghid) si ia parte la procesul de fabricare al branzei.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!