Europa

Top 10 locuri de văzut în Londra

În ciuda tuturor lucrurilor mai puțin faste care s-au întâmplat în ultima vreme în capitala Marii Britaniei, Londra continuă să fie una dintre destinațiile de top ale lumii, atrăgând până la 15 milioane de vizitatori anual. În definitiv, Londra e orașul de unde se dă ora exactă în multe domenii, și din acest motiv căpătându-și renumele de urbe vibrantă și cu multe posibilități de petrecere a timpului. În definitiv, Londra este un conglomerat de atracții culturale, de la palatele regale la Parlament, de la ruine romane la catedrale.

Nu ne propunem să scriem acum despre secretele turistice ale Londrei ci vom trece în revistă clasicele ei obiective, cele pe care nu ar trebui să le rateze niciun călător care se află pentru întâia oară pe malurile Tamisei.

1. Covent Garden

Covent Garden

Zidurile celebrei piețe Covent Garden reprezintă doar partea de început a cartierului, care cuprinde atât magazinele și restaurantele din Long Acre cât și pe cele de pe străzile adiacente, pe cele de pe Neal’s Yard și Seven Dials, cât și Central Square, Piața Centrală, în care întâlnești numeroșii artiști stradali.

Sălile și arcadele din Piața Covent Garden sunt ticsite cu magazine de specialitate și chioșcuri în care se vinde absolut orice, de la lucruri artizanale la suveniruri ieftine. Adăpostit în fosta piață de flori, vei da peste Muzeul Transporturilor din Londra, doldora de autobuze istorice, trolee și tramvaie. Tot în această zonă se află și Royal Opera House.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!