Europa

Top 10 locuri de văzut în Londra

În ciuda tuturor lucrurilor mai puțin faste care s-au întâmplat în ultima vreme în capitala Marii Britaniei, Londra continuă să fie una dintre destinațiile de top ale lumii, atrăgând până la 15 milioane de vizitatori anual. În definitiv, Londra e orașul de unde se dă ora exactă în multe domenii, și din acest motiv căpătându-și renumele de urbe vibrantă și cu multe posibilități de petrecere a timpului. În definitiv, Londra este un conglomerat de atracții culturale, de la palatele regale la Parlament, de la ruine romane la catedrale.

Nu ne propunem să scriem acum despre secretele turistice ale Londrei ci vom trece în revistă clasicele ei obiective, cele pe care nu ar trebui să le rateze niciun călător care se află pentru întâia oară pe malurile Tamisei.

10 Covent Garden

Covent Garden

Zidurile celebrei piețe Covent Garden reprezintă doar partea de început a cartierului, care cuprinde atât magazinele și restaurantele din Long Acre cât și pe cele de pe străzile adiacente, pe cele de pe Neal’s Yard și Seven Dials, cât și Central Square, Piața Centrală, în care întâlnești numeroșii artiști stradali. Sălile și arcadele din Piața Covent Garden sunt ticsite cu magazine de specialitate și chioșcuri în care se vinde absolut orice, de la lucruri artizanale la suveniruri ieftine. Adăpostit în fosta piață de flori, vei da peste Muzeul Transporturilor din Londra, doldora de autobuze istorice, trolee și tramvaie. Tot în această zonă se află și Royal Opera House.

9 Catedrala St. Paul

Catedrala St. Paul

St. Paul este cea mai mare și cea mai cunoscută dintre bisericile care împânzesc Londra și, fără dubiu, una dintre cele mai spectaculoase catedrale din lume, construită pe situl unui templu roman. Structura inițială a fost distrusă de marele incendiu din anul 1666 iar Sir Christopher Wren a creat apoi un nou design, care a fost pus în practică. Astăzi, cele două turnuri gemene în stil baroc și incredibila cupolă de 111 metri reprezintă două dintre capodoperele arhitecturii britanice. Dacă urci până sus, fă-o pe scările de pe care vei avea o priveliște fantastică asupra interiorului cupolei, inclusiv a Galeriei Șoaptelor.

8 Piccadilly Circus și Trafagar Square

Trafalgar, una dintre celebrele piețe din Londra

Două dintre cele mai populare atracții turistice ale Londrei, două piețe celebre, aflate la mică distanță una de alta, care marchează intrarea în cartierul Soho, cel mai fierbinte loc al capitalei, atunci când vine vorba de distracție și spectacole. Trafalgar Square a fost amenajată pentru a comemora victoria Lordului Horatio Nelson asupra francezilor și spaniolilor, la Trafalgar, în 1805. Coloana lui Nelson, un monument de granit, înalt de 56 m, domină fântânile și bazoreliefurile din piața ce este mărginită de Arca Amiralității, de St. Martin-in-the-Fields și de National Gallery.

Piccadilly Circus

Picadilly Circus se află la intersecția câtorva străzi foarte aglomerate – Piccadilly, regent, Haymarket și a bulevardului Shaftesbury, și scoate în evidență una dintre cele mai cunoscute statui londoneze: un Eros înaripat ce se balansează delicat într-un picior, cu arcul întins. O expresie comună care a pornit de aici și care ar descrie o scenă confuză și haotică, este ”It’s like Piccadilly Circus”.Booking.com

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!