News Stiri TukTuk

Zakynthos – insula grotelor albastre

O combinație unică de plaje mici, golfuri și golfulețe, peisaj montan cu stânci abrupte și peșteri misterioase compun decorul impresionant din Zakynthos. Toate aceste, împreună cu un patrimoniu cultural bogat, un oraș pitoresc cu case tradiționale, Zakynthos, frumoasa insulă din Grecia, promite momente încântătoare pentru toate gusturile!

Blue Caves

Peșterile albastre reprezintă una dintre atracțiile cele mai impresionante din Zakynthos. Peșterile au fost descoperite în 1987 de către Antonio Komouto și sunt situate în partea de NE a insulei, aproape de Capul Skinari. Este bine să ajungeți aici la orele dimineții, deoarece atunci lumina soarelui creează cele mai spectaculoase jocuri de culori împreună cu apa mării și stâncile peșterilor.

Keri Caves

Peșterile (grotele) Keri se află în partea de sud-vest a insulei Zakynthos, în peninsula Keri. Impresionează prin niște arcade de piatră, săpate de apă, prin care soarele crează jocuri minunate de culori și lumini, diferite de la o perioadă a zilei la alta. Aceste grote sunt accesibile doar cu barca.

Rocile Mizithres

Numite Mica și Marea Mizithra, cele două roci născute din apa sărată a mării pot fi admirate din locul cel mai înalt al zonei Keri.

Epava de la Navagio

În anul 1980, vasul de contrabandă Panagiotis a naufragiat la Navagio. Motorul i-a fost avariat într-o furtună, vasul s-a lovit de stânci și a eșuat pe frumoasa plajă. La Navagio nu se poate ajunge decât de pe mare și, de aceea ar fi bine să faceți o croazieră pentru a admira faimoasa epavă.

Broscuțele Caretta-Caretta

Considerate simbol al insulei, țestoasele vin anual în apele puțin adânci și pe plajele insulei Zakynthos pentru a depune ouă. Nu trebuie să ratați plimbarea cu bărcile cu fund de sticlă, pentru a putea admira broscuțele de aproape.

Toate aceste frumuseți le puteti admira dacă rezervați de la Paralela 45 o vacanță în Zakynthos. Plecari din București și Cluj. Nu rata ofertele last minute de pe www.paralela45.ro

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!