Europa Oferte travel

Hai cu TukTuk și Agetur în Maroc! Circuit Maroc & Gibraltar în luna noiembrie.

Știai că numele arab al Marocului este al-Magrib al-Aqsa, care s-ar traduce prin ”vestul extrem”, atestând faptul că Maroc este cea mai occidentală țară din lumea arabă? Și ce țară! Frumusețea Marocului e legendară iar legenda probabil că a fost sporită de Humphrey Bogard și Ingrid Bergman odată cu filmul Casablanca (culmea, filmările nu au avut loc în orașul marocan). Dar sunt mult mai multe lucruri de văzut în Maroc, în afară de cel mai mare oraș al țării. Această superbă țară de la Marea Mediterană oferă vizitatorilor experiența vieții în fascinanta cultură arabă, laolaltă cu plaje frumoase sau chiar stațiuni de schi, în munți. De la plimbările prin glomeratele medine până la savurarea delicioasei gastronomii locale într-un souq, de la relaxarea în bătaia soarelui la colindarea unui oraș cu case albe, Marocul e țara arabă în care te vei simți minunat.

De aceea, TukTuk, împreună cu prietenii și partenerii de la agenția de turism Agetur, îți fac propunerea de a ne însoți într-un spectaculos circuit de 11 zile, pe parcursul căruia vei descoperi cele mai frumoase locuri din Maroc dar vei avea ocazia să vezi și celebra stâncă Gibraltar, plus două orașe spaniole: Marbella și Malaga.

Citește programul circuitului mai jos și rezervă-ți câteva zile în noiembrie pentru a face cunoștință cu una dintre cele mai frumoase țări ale lumii: Maroc!

Înscrierile pentru circuit se fac la Agetur (ai aici pagina cu detalii), menționând numele TukTuk. Pentru detalii ne poți scrie și nouă, pe adresa tuktuk@tuktuk.ro

PROGRAM CIRCUIT MAROC-GIBRALTAR

Plecare: 2 noiembrie 2017. Durata: 11 zile.

Ziua 1. BUCUREŞTI – MALAGA

Întâlnire cu însoţitorul de grup pe aeroportul Henri Coandă, îmbarcare şi zbor spre Malaga. Sosire în Malaga, transfer la hotel şi cazare.

Ziua 2. GIBRALTAR – ALGECIRAS

Mic dejun. Timp liber în prima parte a zilei. După-amiază vom putea participa la o excursie opţională în Gibraltar, micuţa colonie britanică, situată la confluenţa Mării Mediterane cu Oceanul Atlantic. Timp liber în Gibraltar, în care ne vom putea bucura admirând legendarele maimuţe de pe Upper Rock, vizitând Peştera St. Michael (o grotă de o frumuseţe unică, unde regulat au loc şi diverse concerte) sau făcând cumpărături la preţuri tax-free. Întoarcere pe continent şi cazare La Linea-Algeciras.

Gibraltar


Ziua 3. TARIFA – RABAT – CASABLANCA (350 km)

Mic dejun. Traversăm cu ferry-boat-ul Strâmtoarea Gibraltar. Bine aţi venit în Africa ! Continuăm itinerariul spre Casablanca. En route oprire în Rabat, capitala politică a Marocului. Vom vizita Palatul Regal (Mechouar), Oudaya Kasbah, Mausoleul Mohamed V, Turnul Hassan. Cazare şi cină Casablanca.

Rabat


Ziua 4.  CASABLANCA & AZEMMOUR – EL JADIDA

Mic dejun. În turul de astăzi vom cuprinde principalele atracţii turistice: Piaţa Centrală, Cartierul Habous, Palatul Regal, Piaţa Mohamed V, zona rezidenţială Anfa, Moschea Hassan al II-lea (a doua ca mărime din lume şi singura moschee din Maroc care poate fi vizitată de ne-musulmani). Opţional, putem alege o excursie în pitorescul orăşel Azemmour, situat pe malurile râului Oum Er-Rbia, faimos pentru broderia de foarte bună calitate, după care vom vizita oraşul fortificat El Jadida, singura aşezare cu aspect ne-maur din Maroc, datorită numeroaselor clădiri medievale lăsate de portughezi. Oraşul fortificat a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO ca exemplu desăvârşit de contopire a influenţelor culturilor europeană şi marocană. Vom vizita Biserica Adormirii Maicii Domnului (exterior), construită în stilul gotic târziu, cu cripta Cisternă (cea mai importantă clădire moştenită de la portughezi), zidurile oraşului, după care vom putea petrece ceva timp pe plajEle superbe, întinse pe câţiva km. Întoarcere în Casablanca după-amiază. Cazare şi cină Casablanca.

Casablanca – moscheea Hassan II


Ziua 5. CASABLANCA – MARRAKESH (240 km)

Mic dejun. Plecăm spre Marrakesh, numit şi ‘Oraşul Roşu’, fost oraş imperial al Marocului. Ajungem în jurul prânzului şi vizităm Marrakesh-ului istoric cu grădina Menara, necropola saadiana, Palatul Bahia, Moscheea Koutoubia şi Muzeul Dar Şi Said. Cazare şi cină.


Ziua 6. MARRAKESH & OUARZAZATE (POARTA CĂTRE DEŞERT)

Mic dejun. Astăzi vă propunem o excursie opţională de excepţie, prilej de a cunoaşte mai profund cultura şi viața autentică a localnicilor din satele berbere, care au stăpânit Munţii Atlas de peste 3000 de ani şi de a ne delecta cu peisajele minunate pe care le străbatem într-un traseu inedit, spectaculos, până la Ouarzazate, numit şi ‘Poartă către deşertul Sahara’. Pentru a ajunge aici vom traversa Pasul Tizi n’Tichka ( 2260 m ), admirând nenumărate aşezări cu case de pământ care adăpostesc familii numeroase, răspândite prin văile abrupte ale munţilor. Ajungem la Ouarzazate, situat pe un platou deşertic la 1600 m altitudine, dincolo de care se întinde la nesfârşit deşertul Sahara. Oraşul este ridicat de berberi, care au construit proeminentele ‘kasbahs’, aşezări fortificate (un fel de medine) terasate, care oferă o privelişte absolut splendidă. În imediata vecinătate se află oraşul fortificat (‘ksar’) Ait Benhaddou, inclus în patrimoniul mondial UNESCO, una din cele mai importante aşezări fortificate de-a lungul vechiului drum de caravane dintre Sahara şi Marrakesh, pe care erau transportaţi sclavi, aur, fildeş şi sare. Vom putea să vizităm celebrele ‘Atlas Studios’ unde au fost filmate numeroase filme notorii, precum Războiul Stelelor, Lawrence – Prinţul Arabiei, Isus din Nazareth, Mumia, Gladiatorul. Prânzul îl vom servi la un restaurant local. Întoarcere după-amiaza târziu în Marrakesh. Cazare şi cină Marrakesh.

Ouarzazate


Ziua 7. MARRAKESH – MEKNES – FEZ (470 km)

Mic dejun. După-amiază plecare spre Fez, oraş strălucitor, cel de-al treilea ‘oraş imperial’ al Marocului al cărui centru istoric (Fes el Bali) face parte din patrimoniul mondial UNESCO. En route oprire în Meknes, fosta capitală şi cel de-al patrulea oraş imperial, după Rabat, Marrakesh şi Fez. Vom vizita Poarta Bab Mansour, Grădinile Lahboul, Mausoleul Moulay Ismail.  Cazare şi cină Fez.

Fez


Ziua 8. FEZ

Mic dejun. Zi consacrată vizitării oraşului Fez, capitala religioasă a Marocului: Palatul Regal Dar El Makhzen (exterior), Medina medievală (inclusă în patrimoniul UNESCO), Moulay Idriss, Moscheea Karaouine. Timp liber după-amiază. Cazare şi cină.

Ziua 9. FEZ – TANGER

Mic dejun. Plecare spre Tanger, denumit şi «Poarta dintre Europa şi Africa» unde vom face un scurt tur de oraş cu vizita Grotelor lui Hercule. Cazare şi cină Tanger.

Tanger


Ziua 10. TANGER – COSTA DEL SOL – MALAGA

Mic dejun. Traversare cu ferry-boat-ul înapoi în Spania. Deplasare pe Costa del Sol. Turul oraşului Marbella, perla litoralului sudic al Spaniei. Continuăm apoi spre Malaga unde vom face un scurt tur de oraş. Cazare Costa del Sol.

Malaga


Ziua 11. MALAGA – BUCUREŞTI

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale şi ultimele cumpărături. Tansfer la aerport şi îmbarcare pentru zborul de întoarcere în ţară.

Preț: 1129 euro (pentru grup de minim 30 de persoane)

În preț sunt incluse:

  • adult cameră dublă – 799 euro
  • Asigurare medicală + storno – 13 euro
  • Taxe de aeroport și securitate – 255 euro
  • Intrări la obiective turistice – 40 euro
  • bacșișurile de pe durata circuitului (se achită obligatoriu la însoțitorul de grup) – 35 euro

Servicii incluse:

  • transport avion Bucuresti – Malaga – București;
  • autocar / minibus local, licențiat pe durata traseului și a transferurilor;
  • cazare 3 nopti cu mic dejun in Spania în hoteluri de 3*: 1 noapte Linea-Algeciras, 2 nopti Malaga și 7 nopti cu demipensiune în Maroc în hoteluri de 4*: 2 nopți Casablanca, 2 nopți Marrakesh, 2 nopți Fez, 1 noapte Tanger;
  • vizitele conform programului cu însoțitorul român și ghizi locali pe durata circuitului (Maroc);
  • asigurare medicală + storno (*valoare storno asigurată – pâna la  21.000 lei / călătorie).

Dacă grupul are 25-29 persoane, se va achita un supliment de 65 €/persoană. 

Supliment cameră single: 230 euro. Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 30 pers. Pentru un grup de 25 – 29 persoane se va achita un supliment de 65 €/persoana.

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE: 

  • Turul Gibraltar-ului:  39 € (tur în microbuze speciale, audio ghidat, oprește în toate punctele de interes – Opțiunea se face doar la înscriere);
  • Azemmour & El Jadida: 30 €;
  • Ouarzazate & Ait Benhaddou cu prânz inclus: 49 € (include transport, taxe, ghid – Opțiunea se face doar la înscriere).

IMPORTANT!

Circuitul în Maroc și Gibraltar este organizat exclusiv de agenția de turism AGETUR. Site-ul TukTuk.ro este partener media.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!