Romania

20 dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în România

Știm că România e o țară superbă. Unii spun că înainte de a vizita lumea, trebuie să ne cunoaștem țara. Poate că au dreptate, poate că n-au, un lucru e cert: sunt atât de multe locuri frumoase în această țară încât e păcat să nu le vezi. Iar dacă nu le poți vedea pe toate, măcar să ajungi la unele dintre ele, fie și o dată-n viață. Nu ne-am propus în cele ce urmează să facem un clasament al celor mai frumoase locuri de vizitat în România. Frumusețea este, oricum, relativă, în funcție de gusturile fiecăruia. Am lăsat pe dinafară, în mod voit, unele locuri care ar trebui să intre obligatoriu în orice itinerariu local – Castelul Peleș și Castelul Huniazilor, Muzeul Satului din București, orașe precum Sighișoara, Sibiu sau Brașov. Sperăm însă ca lista noastră să-ți dea noi idei pentru o vacanță petrecută în România, și să-ți urmezi pasiunea pentru călătorii având în minte măcar câteva dintre locurile pe care le propunem.

Știm că România e o țară superbă. Unii spun că înainte de a vizita lumea, trebuie să ne cunoaștem țara. Poate că au dreptate, poate că n-au, un lucru e cert: sunt atât de multe locuri frumoase în această țară încât e păcat să nu le vezi. Iar dacă nu le poți vedea pe toate, măcar să ajungi la unele dintre ele, fie și o dată-n viață. Am făcut o selecție cu (doar) 20 dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în România. (click pe săgeată / Următorul pentru a naviga):

20. Parcul Natural Comana

Parcul Natural Comana

În județul Giurgiu, pe teritoriul comunelor Comana, Călugăreni și a altor câteva, se întinde Parcul Natural Comana, o rezervație naturală protejată printr-o hotărâre de Guvern dată în anul 2004. Pe un areal de aproape 25.000 ha vei descoperi aici un loc în care te vei simți ca într-un mic paradis. Unul destul de variat, din moment ce parcul dispune de mai multe tipuri de habitate, cu numeroase specii de arbori, cu pajiști și mlaștini, cu cursuri de apă de câmpie, cu o deltă, cu vegetație diversă, cu lacuri și iazuri, cu floră și faună tipice pentru Câmpia Română.

În Parcul Natural Comana te duci să te plimbi cu bicicleta, să observi păsările (există locuri special amenajate pentru pasionații acestei activități), să faci trasee prin pădure, să te joci în parcul de aventură și chiar să rămâi peste noapte, eventual pentru a vizita și obiectivele turistice din împrejurimi, cum ar fi frumoasa Mânăstire Comana, construită în anul 1588, în timpul domniei lui Radu Șerban, pe ruinele unei mânăstiri ctitorite de Vlad Țepeș.

Tags

About the author

Eddie Tone

O experiență de peste 25 de ani în jurnalism, timp în care a fost la conducerea unor reviste de succes, precum FHM și Playboy, dar a activat și în presa de sport. O pasiune fără limite pentru călătorii și pentru descoperirea de locuri noi, despre care să povestească lumii. Mai nou, ghid licențiat, pentru a purta prietenii și cunoștințele spre zări îndepărtate. Șoferul de TukTuk te așteaptă să urci la bord!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Turistbooking spune:

    Avem o tara cu atatea locuri frumoase de vizitat doar cred ca ar fi nevoie de mai multa promovare a obiectivelor turistice si a unitatilor de cazare din Romania pentru a atrage cat mai multi turisti straini.

Urmărește-ne pe Facebook!