Europa

Croația, o alegere inspirată pentru vacanță

Croația este o destinație de vacanță foarte căutată, datorită plajelor superbe, munților stâncoși care se revarsă în apele de culori ireale, lagunelor și nisipurilor fine. În Croația te poți bucura atât de briza Mării Adriatice, cât și de umbra pădurilor de pini. Aici vei găsi, conform specialiștilor publicației Forbes, una dintre cele mai spectaculoase plaje din lume.

Descoperiți statiunile și cele mai bune plaje de pe coasta dalmată

Makarska se găseste într-un golf natural flancat de promontoriul Osejava și peninsula Sfântul Petar, la poalele muntelui Biokovo. Zona centrală a orașului este formată din clădiri vechi, construite în stil venețian, și o promenadă unde pot fi găsite restaurante, cafenele, terase și magazine de suveniruri. Plaja stațiunii Makarska are aproximativ 1.5 km lungime și este formată din pietricele și mărginită de o superbă pădure de pini. Makarska este un loc ideal pentru relaxare, plajă și vizită.

Makarska

Brela se găseste la poalele muntelui Biokova, fiind una dintre cele mai cunoscute stațiuni din Croația și cucerește prin frumusețile sale naturale, în special plajele cu pietricele, apa limpede și umbra pădurilor de pini. Plaja din Brela este recompensată cu distincția Blue Flag datorită acestor caracteristici.

Brela

Tučepi este un mic oraș ce se află la 4km distanță de orașul Makarska, astăzi  fiind cunoscut drept una dintre cele mai atractive și moderne stațiuni de vară din Croația. Aceasta se remarcă prin cea mai lungă și frumoasă plajă cu pietriș din Riviera Makarska, păduri de pin, plantații de măslini, hoteluri de lux și variate activități sportive.

Tucepi

Fiind o fostă fortăreață venețiana, orașul Podgora a început în ultimii ani să fie cunoscută în rândul turiștiilor ca o stațiune liniștită și cu plajă lată cu pietriș, unde pot fi efectuate multe activități distractive.

Podgora

Živogošće este o stațiune mică, dar impresionează prin plajele cu nisip și pietricele și apa turcoaz. Stațiunea este recomandată în principal pentru familiile cu copii.

Zivogosce

Dacă vara aceasta vă doriți o vacanta în Croația, rezervați-vă un loc pentru charter Croația. Zbor direct charter Tarom, sejururi de 7 nopți cu plecări în fiecare zi de vineri, în perioada 16.06 – 01.09.2017.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

vivre.ro

carturesti.ro
Urmărește-ne pe Facebook!