Stiri TukTuk

Transilvania Train, primul tren turistic din România

Într-o țară superbă, prea puțin ”exploatată” din punct de vedere turistic de către propriile autorități, ne face o mare plăcere să salutăm inițiativele turistice de excepție. Una dintre acestea este proiectul Transilvania Train, un concept unic, care își propune să educe publicul și să readucă în atenția turiștilor din România experiențele autentice, puse în valoare de tradițiile și valorile culturale.

Și mai interesant este faptul că această ”aventură” urmează să se desfășoare cu trenul. În perioada 31 august – 3 septembrie 2017, timp de 4 zile, mai mult de 200 de participanți vor porni într-un traseu pe 40 de roți, călătorind cu trenul prin inima Transilvaniei și intrând  în atmosfera tradițiilor și experiențelor cu specific transilvănean, bucurându-se de un program flexibil și personalizat, cu activități recreative și educative unice, organizate special pentru aceștia, de la degustări de vin sau prânzuri câmpenești în regiuni cu încărcătură culturală, până la workshop-uri de țiglărie tradițională – ”meșteșugul învelitorilor istorice transilvănene”, arhitectură săsească, echitație sau chiar evenimente exclusiviste și rare, cum ar fi concertul Filarmonicii din Sibiu, organizat în Piaţa Mică din Sibiu sau concertul de orgă la Biserica din Sebeş.

Proiectul Transilvania Train își propune să ofere publicului un conținut cultural de calitate, să educe și să promoveze turismul cultural și valorile patrimoniale, economice și educaționale. Se construiește astfel o comunitate, se încurajează implicarea activă a iubitorilor de tradiții autentice de pretutindeni, pentru a cunoaște mai bine moștenirea culturală și rădăcinile României.

Transilvania Train este inspirat din celebrele trenuri turistice Classic Courier sau Scandinavian Express, ducând experiența turistică la un nivel nou. Călătorii vor fi, astfel, personajele principale într-o aventură epică printre satele, pădurile și dealurile Transilvaniei, traseul având ca puncte de reper localitățile: Brașov – Saschiz – Sighișoara – Mediaș – Alba Iulia – Sebeș -Sibiu – Făgăraș. Este o experiență turistică exclusivistă, numărul maxim de pasageri fiind de 270. Primul tren turistic din România funcționează o singură dată pe an, în 2017 dar și în următorii doi ani.

5% din încasări vor fi redirecționate pentru restaurarea unor biserici fortificate. Transilvania Train 2017 este organizat împreună cu CFR Călători și are în compunere 5 vagoane bar-bistro. Mai multe despre program dar și despre prețuri, afli intrând pe site-ul evenimentului, aici. De asemenea, aici poți vedea un interviu despre Transilvania Train.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!