Europa

Top 10 lucruri de făcut și văzut în Halkidiki

Halkidiki e una dintre destinațiile de vacanță ale românilor încă de acum mulți ani. Dacă locuiești în special prin sudul țării, iar Bulgaria nu e o opțiune de vacanță foarte ispititoare, te urci în mașină și în câteva ore ai ajuns în Grecia, mai precis în peninsula cu trei brațe care se laudă cu 550 km de coastă, cu apele limpezi ale Mării Egee, cu pinii verzi și, în general, cu o atmosferă plăcută, perfectă pentru un sejur mai scurt sau mai lung. Una peste alta, Halkidiki e una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Grecia. Așa că uite ce poți să faci și să vezi aici și care sunt atracțiile turistice din peninsula Halkidiki.

10 Parcul Aristotel

Parcul Aristotel, din Halkidiki

La intrarea de nord-vest a regiunii Stagira-Akanthos, în apropiere de frumosul sat istoric Stagira, se află, la o altitudine de circa 500 m, Parcul Aristotel. Locația parcului a fost selectată în anul 1956 drept amplasament pentru statuia lui Aristotel, celebrul filosof grec din Antichitate, care s-a născut în satul Stagira din Halkidiki, în anul 384 î.Hr., și care e recunoscut drept unul dintre marii gânditori ai civilizației noastre. Parcul în sine este cumva dedicat lui Aristotel, vizitatorii având posibilitatea să interacționeze în mod creativ cu fenomenele fizice la care a făcut referire gânditorul în lucrarea sa intitulată Fizica.

9 Muntele Holomontas

Muntele Holomontas

Muntele Holomontas se află într-un context peisagistic bogat, în apropierea orașului Salonic. Nu este un munte înalt – altitudinea maximă este de 1165 m – dar în mod cert e încântător. Pe pantele lui vei găsi nu doar o sumedenie de plante interesante ci și o pitorească localitate (mai degrabă o comunitate) formată din case tradiționale, pe nume Mantemohoria. Muntele e acoperit cu păduri de stejar, cu castani, pini, flori sălbatice și ierburi aromatizante. Celebru din vremuri străvechi pentru producția de cherestea, astăzi, muntele Holomontas își atrage vizitatorii grație peisajelor frumoase pe care le oferă dar și a posibilităților de relaxare în mijlocul naturii.

8 Peștera Petralona

Peștera Petralona

Peștera Petralona se află la circa un kilometru de satul cu același nume și la 50 km de Salonic, la o altitudine de 300 m. A fost descoperită în 1959 de către sătenii care au găsit un craniu ce aparținea unui om preistoric. Cercetările au demonstrat că țeasta avea o vechime de peste 700.000 de ani, fapt ce a dus la concluzia că e cea mai veche dovadă a existenței uname, descoperită în Europa. În peșteră s-au găsit fosile de urși, pantere, elefanți, rinoceri și multe alte animale. Vizitatorii pot admira impresionantele stalactite și stalagmite, accesul fiind permis de la 9 la 16 pe timp de iarnă și de la 9 la 18 în lunile de vară.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!