Europa

Cele mai frumoase plaje din Rhodos, Insula Soarelui

Bătută de vânturi puternice dinspre vest și valurile Mării Egee, iar dinspre est de Mediterana și un soare nemilos, Rhodos este una dintre cele mai îndepărtate insule ale Greciei, aflată undeva în buza Turciei. Dar poate tocmai din acest motiv este și una dintre cele mai interesante.

Cea mai mare dintre cele 12 insule Dodecaneze, de pe partea de est a Mării Egee, Rhodos este și cea mai populară. Capitala, cu orașul medieval, excelent conservat, se află în partea de nord a insulei și poartă același nume. Totodată, insula se mândrește cu importante hoteluri și resorturi.

Rhodos satisface toate dorintele turiștilor – de la plaje, baruri, până la situri antice. În plus, insula adăpostește cele mai bune plaje distinse cu Blue Flag pentru ape limpezi, nisip fin, servicii excelente.

Aflată pe partea de nord-est a insulei, plaja Faliraki este considerată una dintre cele mai bune din Grecia. Întinderi de nisip fin, apă limpede, perfectă pentru practicarea sporturilor nautice, șezlonguri și umbreluțe, resorturi aflate de-a lungul plajei. Dacă cei mici doresc să se distreze la piscină, poți merge la Faliraki Waterpark, un parc acvatic cu tobogane de apă, o piscină imensă cu valuri, un râu ”leneș”, baruri și cafenele pentru părinți, într-un cuvânt, distracție pentru toată familia.

Plaja Pallas, cu nisip auriu, este situată pe coasta de est a insulei, într-un golf din zona Lindos, o mică așezare cu căsuțe albe și străduțe întortocheate. Este o destinație recomandată cuplurilor, ce pot înota în apele de mică adâncime, se pot relaxa pe sezlong sau pot avea o mică aventură în apele turcoaz, cu caiacul. După plajă se poate vizita vechiul oraș Lindos.

Plaja Ixia se află la 4 km de orașul Rhodos, fiind cea mai căutată stațiune de către iubitorii de surf, în special după-amiaza, când vântul și valurile le oferă condiții perfecte pentru practicarea acestui sport. Plaja este în general îngustă, cu pietre sau pietricele. Hotelurile din zonă sunt ideale pentru familiile cu copii, având locuri de joacă, piscine cu apă mică și cluburi pentru cei mici. Ixia se poate lăuda cu unele dintre cele mai mari și mai bune hoteluri de pe insulă, ca de exemplu Ixian Grand sau Sheraton Rhodes (singurul Sheraton din Grecia).

Rezerva o vacantă de vis în Rhodos, Insula Soarelui. Sejur de 7 nopti, bilet de avion cursa charter zbor direct cu plecare din Bucuresti, transferuri, de la 230€/ persoana. Intră pe www.paralela45.ro si rezervă hotelul dorit. Poți plăti vacanța în până la 15 rate fără dobândă.

Foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI
TukTuk in Lefkada. Ghidul insulei.
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

vasco banner
banner animawings

Caută zboruri și hoteluriBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!