Europa

Top 10 locuri de vizitat în Rusia

Cândva cea mai mare și mai puternică membră a fostei URSS, Rusia rămâne și astăzi o țară extrem de importantă, cu multe locuri fascinante de vizitat.

Pe undeva, Rusia este o tara a contrastelor turistice, cu siguranță și din cauza mărimii sale: de la splendidele plaje din sud la regiunile cu ierni crunte și reci din nord. Partea de est a țării e mai puțin locuită dar orașele de acolo sunt încântătoare și populare, așezându-se cu mândrie lângă atracțiile turistice din vest. Oricum, Rusia este plină de istorie indiferent de zona în care călătorești: de la bătăliile epice la fascinanta cultură, în care muzica clasică și literatura stau în prim-plan, motiv pentru care aproape peste tot poți vedea exemple magnifice ale artei rusești, atât prin muzee, cât și în numeroasele biserici. Să trecem în revistă în cele ce urmează un top al celor mai frumoase atracții turistice din Rusia, mai exact ce să faci și ce să vezi în această țară.

10 Ekaterinburg

Ekaterinburg, al patrulea oraș ca mărime din Rusia

Ekaterinburg este un oraș industrial din Munții Urali (în inima Rusiei de vest), care are multe atracții ascunse. El este în mare măsură cunoscut drept locul unde Țarul Nicolae, ultimul țar al Rusiei, și familia lui, au fost executați, în anul 1918, pe timpul Revoluției Ruse. Ekaterinburg de azi se prezintă în fața călătorului cu o vibrantă scenă culturală, cu multe biblioteci, teatre și spectacole de teatru, cu companii de dans dar și formații rock de succes. Al patrulea oraș ca mărime al Rusiei, are peste 30 de muzee, unul dintre acestea adăpostind cea mai veche sculptură de lemn din lume (în Colectia Shigir) în vreme ce în alt muzeu se află mai mult de 300 de icoane Nevyansk.

9 Soci

Portul din Soci – Rusia sportivă

Soci, localitate la Marea Neagră, este o importantă destinație pentru iubitorii sporturilor de iarnă, ea găzduind, de altfel, Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014. Pe de altă parte, în Soci se desfășoară, de asemenea, o etapă din Grand Prix-ul automobilistic rusesc și va fi unul dintre orașele-gazdă pentru FIFA World Cup, în 2018. În ciuda zăpezii care cade din greu iarna, Soci oferă vara un climat subtropical, completat de câteva plaje splendide, o mândrie pentru ceea ce se poate numi Riviera Rusească, orașul devenind un adevărat punct de ”evadare” turistică pentru ruși, în orice anotimp. O plimbare de-a lungul falezei este o experiență plăcută iar vizitatorii cu înclinații ecologice putea vizita Rezervația Biosferică Caucaz. De asemenea, în împrejurimile din Soci se află o sumedenie de plantații de ceai. 

8 Veliky Novgorod

Veliky Novgorod

Fondat în secolul al 10 lea, Veliky Novgorod este unul dintre cele mai vechi orașe din nordul îndepărtat al Rusiei. Localitatea pretinde a fi locul de naștere al Rusiei, încă de când rezidenții ei timpurii l-au invitat pe prințul scandinav Rurik să domnească în noua țară, creând o dinastie care a durat 750 de ani. Cele mai importante obiective turistice includ Catedrala Sf. Sofia și Turnul Clopotului, cel mai vechi turn din Rusia; Fântâna Hanseatic, e un monument arhitectonic de marcă, a cărei legendă spune că fântâna înapoiaza 1000 de ruble pentru fiecare rublă aruncată în ea; se adaugă o mulțime de muzee atractive, iar faptul că e situat pe malurile lacului Ilmen, recomandă Veliky Novgorod drept un loc bun pentru a mânca bors și a cumpăra miere bio.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!