Europa

Albania, marea necunoscuta a Europei

Izolată de lume timp de zeci de ani, paradis natural mediteraneean, ţară plină de istorie şi comori arheologice, Albania rămâne marea necunoscută a Europei, cu toate că în ultimii ani se bucură de o ascensiune din punct de vedere turistic.

Albania e o ţară mică, alintată de apele Mării Adriatice şi Ionice, cu încântătoare plaje izolate, fiind preferată în ultimii ani în special de către turiştii italieni. Partea de sud a litoralului este de fapt o continuare a minunatei coaste dalmate. Printre locurile uimitoare care abia aşteaptă să fie descoperite, este laguna Karavasta, cu peisajele ei îmbietoare, unul dintre cele mai mari sanctuare naturale mediteraneene. Nu rata o plimbare prin Berat, “oraşul cu o mie de ferestre”, care a fost declarat chiar în timpul regimului comunist drept oraş-muzeu. Plimbă-te pe străduţele înguste, printre căsuţele construite în stil otoman.

Durres

Apoi… hai la plajă!

Frumoasele plaje din Albania pot rivaliza cu cele din Croaţia sau din insulele greceşti. Una dintre cele mai frumoase plaje de pe Riviera albaneză este plaja Ksamil, perfectă pentru cei care vor să se bucure de soare, de o apă calmă de culoare turcoaz şi un nisip fin. Zona este recunoscută şi pentru bunătăţile culinare din peste şi fructe de mare care pot fi degustate aici. Plajă este faimoasa şi pentru cele patru insule la care se poate ajunge înot.

Plaja Himara este situată într-o zonă cu un amestec interesant de peisaje montane și marine. Himara are nisip fin și e mărginită de livezi de măslini şi citrice.

Plaja din Durres este una dintre cele mai mari plaje din Albania. Oraşul are o istorie bogată, fiind al doilea oraş ca mărime al țării, după capitala Tirana, printre obiectivele care nu trebuie ratate numărându-se Amfiteatrul, Castelul, Muzeul Etnografic, Mozaicul Orfeului și Teatrul Aleksander Moisiu.

Oraşul Saranda este unul dintre cele mai frumoase oraşe ale Albaniei, situat vizavi de insula grecească Corfu. Aici, salba de plaje, mărginită din loc în loc de stânci abrupte care dau impresia că se prăvălesc în apă, umbreluţele din stuf şi golfulețele ascunse fac deliciul unei vacanţe de neuitat.

Plaja Dhermi este una dintre cele mai renumite din Albania, o fâşie de rocă albă ce se întinde pe câțiva kilometri, îmbrăţişată de ape de un albastru intens.

Dacă fotografiile te-au convins şi vrei să trăieşti o vacanţă de neuitat pe plajele din Albania, rezervă acum un sejur cu preţuri începând de la 18€ / persoană / noapte. Intră pe www.paralela45.ro şi plăteşte-ţi vacanţa cu până la 15 rate fără dobândă.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!