Asia

Templul Kamakhya, din Assam (India)

Daca vrei sa vizitezi unul dintre cele mai vestite muzee hinduse din India, atunci Templul Kamakhya este o alegere buna. Templul este situat pe Dealul Nilachal, in partea de vest a orasului Guwahati, din regiunea Assam, India. Acesta este unul dintre locurile de pelerinaj pentru credinciosii hindusi din Nord-Estul Indiei si totodata o destinatie turistica vestita.

Istoria templului Kamakhya

Regele Chilarai din dinastia Koch a construit Templul Kamakhya in anul 1565 si se poate vedea cu usurinta ca acesta este facut in stil medieval. Templul este un simbol al fuziunii dintre credinta si practica. De multe ori, diversi oameni aduc sacrificii la acest templu. Ce nu se stie este faptul ca animalele femele nu sunt sacrificate la templu, cu exceptia cazului in care sacrificarea se face la scara mare.

Principalele atractii

Este adevarat ca templul poate fi vizitat oricand in timpul anului, dar numerosi practicanti de tantra yoga il viziteaza in timpul festivalului anual numit Ambubachi Mela. Acest festival are loc de regula la mijlocul lunii iunie cand incepe sezonul musonilor. Festvalul este tinut pentru a sarbatori ciclul menstrual anual al zeitei templului, Devi Kamakhya.

Alt nume sub care este cunoscut festivalul este Ameti sau Festivalul Tantric al Fertilitatii. El dureaza 4 zile si aduna participanti din diferite parti ale tarii.

Cum se ajunge la Templul Kamakhya din Guwahati, regiunea Assam, India

Pentru a ajunge la templu trebuie sa treci mai intai prin orasul Guwahati. Acesta este legat prin reteaua feroviara de multe parti ale lumii si drumul pana acolo e lipsit de probleme. Odata ajuns in Guwahati, poti lua un autobuz sau taxiul ca sa ajungi la Kamakhya.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!