WTF

Cele mai ciudate plaje din lume

Dacă plajele cu nisip alb şi ape de culoarea turcoazului sunt minunate, ele sunt departe de ceea ce înseamnă neobişnuit. Cei care îşi doresc o experienţă de neuitat, trebuie să vină pe una dintre plajele prezentate în lista de mai jos. Nisip care latră, fosile în formă de stea sau izvoare termale subterane sunt numai câteva dintre experienţele pe care le poţi trăi în aceste locuri cu plaje ciudate.

12 Plaja Hoshizuna, Okinawa, Japonia

Plaja Hoshizuna

Plaja Hoshizuna este una dintre plajele unice în lume, unde nisipul este în formă de stea (celelalte două se află pe insula Taketomi din Okinawa – plajele Kaijihama şi Aiyaruhama). Micuţele stele sunt de fapt fosile formate de pe urma a mii de mici crustacee. Localnicii au o legendă care stă în spatele acestor plaje. Povestea spune că au fost odată o stea mamă şi o stea tată, care aveau o stea copil. În timp ce vorbeau cu Zeul cerului despre noul născut, Zeul oceanului, furios că nu a fost băgat şi el în seamă, a trimis un şarpe gigantic să omoare steaua copil. Fecalele acestuia au devenit fosilele pe care le vedem astăzi pe plajă. În plus, Zeul cerului a adus copilul stea în Rai şi se spune că de aceea vedem astăzi stele pe boltă cerească.

11 Plaja Gulpiyuri, Llanes, Spania 

Plaja Gulpiyuri

Dacă nu este nimic neobişnuit în privința unei plaje cu nisip auriu, ape limpezi şi valuri, atunci trebuie să ştii că ea se află în mijlocul unei pajişti. Ţărmul înalt de 40 de metri al plajei Gulpiyuri oferă o linişte aparte, întrucât aici te poţi bucura atât de nisip şi de apă, cât şi de dealurile din împrejurimi.

10 Parcul naţional Loango, Gabon, Africa

Plaja Loango

Cei care vor plaje neatinse şi viaţă sălbatică nu au decât să vină în Parcul Naţional Loango. Acesta se întinde până pe coasta cu nisip alb, unde poţi vedea hipopotami, gorile, bivoli, leoparzi, elefanţi şi porci sălbatici. Cu siguranţă, o astfel de zi nu implică construirea de castele de nisip sau volei pe plajă.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!