Foto: crazyleo.net
In aer

10 greșeli pe care le facem în aeroport

Plecăm! Într-o vacanță, într-o călătorie, fie ea de business sau de plăcere. Iar locul din care plecăm este, de cele mai multe ori, aeroportul. Biletele de avion sunt din ce în ce mai ieftine iar o călătorie cu avionul a devenit uneori mai rentabilă ca un mers cu taxiul dintr-o parte în cealaltă a orașului. De câte ori ajungem în aeroport avem o rutină pe care o urmăm. Fie că e vorba de bagaje, de controlul de securitate sau pur și simplu de persoanele cu care intrăm în contact, minutele pe care le petrecem într-un terminal sunt, deși aparent banale, extrem de importante în contextul general al călătoriei. Pentru că (și) de bunul mers al acestei rutine depinde succesul călătoriei noastre. Uneori, însă,  facem câteva greșeli în aeroport (sau înainte de a ajunge în el) care nu ne aduc decât neplăceri, nervi și, în cazuri mai grave, se soldează chiar cu întoarcerea inopinată acasă. Hai să trecem în revistă câteva dintre greșelile pe care le facem în aeroport.

1 Nu te îmbraci comod

Dacă nu pleci într-o călătorie de afaceri și în momentul în care ajungi la destinație ești întâmpinat ”oficial”, astfel încât ținuta trebuie să-ți fie în concordanță, nu-ți bate capul să te îmbraci sofisticat. Și nu o spunem fiindcă ne gândim doar la confortul de pe scaunul de avion ci și pentru a avea o ”viață” mai ușoară la trecerea prin filtrele de securitate. Decât să pierzi timpul dând jos strat după strat, curele, pantofi cu metale și altele asemenea, la care oricum se adaugă eventualul laptop ce trebuie scos din husă ș.a.m.d., mai bine încerci să simplifici aceste procese sâcâitoare printr-o ținută lejeră.

2 Nu-ți faci check-in-ul online

În ziua de azi, mai toate companiile aeriene oferă posibilitatea de a-ți face online check-in, odată ce ți-ai cumpărat biletul, în prealabil. Cu cel puțin 24 de ore înainte de zbor poți intra pe site-ul companiei, îți introduci datele de zbor și îți rezervi singur locul dorit în avion, în funcție de cele rămase disponibile. După care imprimi codul respectiv (sau țil trimiți pe smartphone) și ai scăpat de minute bune în aeroport, pe care le poți petrece într-un mod mai plăcut decât să stai la coadă. Odată ce ai check-in-ul făcut, îți duci bagajul la ghișeul de drop-off și poți pleca liniștit către poartă.

3 Nu-ți descarci aplicația aeroportului sau a companiei aviatice cu care zbori

Orice companie aeriană și, mai nou, orice aeroport care se respectă, au o aplicație proprie, care de multe ori îți poate fi de folos (de pildă, pe cea a aeroportului Henri Coandă, din Otopeni, o găsești aici). Cu ajutorul ei afli în avans dacă zborul îți este întârziat sau anulat, ai plecările și sosirile, schema terminalelor, hărți, lista de servicii, lista cu magazinele și restaurantele din interiorul aeroportului, renta-a-car-uri și alte informații utile. O aplicație de asemenea utilă, care acoperă un număr de peste 200 de aeroporturi este GateGuru.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!