Balos, Elafonissi sau Falassarna, în apropiere de Chania, Preveli, în apropiere de Rethymno, Vai, lângă Lassithi… și așa mai departe, iată mai jos doar zece dintre cele mai frumoase plaje din Creta.

10 Plaja Tymbaki

Plaja Tymbaki

Tymbaki (sau Kokkinos Pyrgos) e o mică plajă cu pietricele, aflată la 70 km vest de Heraklion și foarte aproape de satul cu același nume. Plaja include un mic port pentru bărci și chiar dacă nu este la fel de populară precum vecinele Matala și Agia Galini, e perfectă pentru iubitorii de surf, fiind bătută deseori de vânturi puternice care creează valuri mari. Nu e o plajă foarte organizată însă e curată și liniștită, oferind în apropiere numeroase posibilități de cazare laolaltă cu câteva taverne.

9 Plaja Rodakino

Plaja Rodakino

Micul sat Rodakino (”Piersică”, în traducere) e situat la 43 km sud de orașul Rethymno, în apropierea satului Plakias și se poate defini drept locul ideal pentru relaxare. Toate plajele de aici sunt izolate, nu dispun de facilități și alte amenajări. Dar această lipsă de organizare oferă o atmosferă de liniște completă, atât de căutată de către unii turiști. Alte câteva plaje izolate se află și pe drumul ce leagă Rodakino de Plakias.

8 Plaja Lassithi Istro

Plaja Istro

Pe drumul de coastă la sud de Agios Nikolaos, până în Mohlos, se întind 5-6 plaje cu ape albastre. Una dintre acestea este Istro, aflată la 12 km sud de Agios Nikolaos. Nisipul alb și apa albastră sunt principalele două componente ale acestei plaje frumoase și populare, înconjurată de dune acoperite cu vegetație abundentă, care creează un peisaj magic și contrastant coloristic. Pe plajă există numeroase facilități, de la șezlonguri și umbrele, la mini-restaurante dar și câteva taverne specializate în bucătărie cretană și fructe de mare. Plaja Istro e liniștită, ideală pentru relaxare.

Rezervă o cameră la hotel Booking.com

LASĂ UN RĂSPUNS:

Introdu comentariul!
Introdu numele

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.