Europa

Top 10 locuri de vizitat în Bulgaria

Bulgaria e o destinație de vacanță la îndemână pentru români. În special pentru cei din sudul țării, care găsesc resurse să plece câteva zile, eventual în weekend, pentru a le petrece fie pe litoralul bulgăresc, fie în locuri frumoase precum Veliko Târnovo. Iubitorii schiului găsesc iarna tot ce le trebuie în stațiuni precum Bansko sau Borovets iar turiștii evlavioși au o sumedenie de mânăstiri interesante pe care le pot vizita. Bulgaria are multe argumente pentru a fi vizitată și nu vom vorbi acum decât despre cele pozitive, prezentând 10 dintre cele mai frumoase atracții turistice din această țară. Ce să faci și ce să vezi la sud de Dunăre? Uite 10 obiective turistice din Bulgaria (click pe săgeți/Next pentru următorul obiectiv turistic):

1. Biserica Boiana

Biserica Boyana. (Foto: http://my.pc-freak.net)
Biserica Boyana, Bulgaria. (Foto: http://my.pc-freak.net)

Odată ce ajungi în Sofia, nu uita să faci o vizită la Boiana, o frumoasă biserică medievală ortodoxă, aflată într-o suburbie a capitalei. Inițial, lăcașul de cult a fost ridicat la sfârșitul secolului 10 și începutul secolului 11 dar a fost apoi extins de două ori: mai întâi în secolul 13, de către sebastocratorul Kaloyan, apoi la jumătatea secolului 19.

Biserica adăpostește fresce de mare valoare, realizate în anul 1259, cele mai bine conservate fresce din toate bisericile ortodoxe aflate în Europa de Est, motiv pentru care a și fost inclusă în patrimoniul UNESCO, în 1979. În total sunt 89 de scene pictate, numele artistului fiind descoperit în timpul renovărilor: ”zugravul Vassilli, din satul Subonoșa, și ucenicul său, Dimităr.” Boiana se află în top 3 obiective turistice ale Sofiei, alături de Muzeul de Istorie și Catedrala Sf. Nevski.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Am fost la Melnik, la Rozhen, la Pomorie, Lovech, Kazanlak, Kardzhali, Nessebar, Pomorie, Veliko Tarnovo, Balcic, Kaliakra si urmeaza si altele.

  • Cristian TR spune:

    Păcat ca nu ați inclus aici şi Balchik cu grădinile Castelului Reginei Maria. Oricum,şi aşa, este un articol interesant, cu multe informații utile.

Urmărește-ne pe Facebook!