Stiri TukTuk

Dubai și Abu Dhabi – mirajul deșertului și al mării

Dubai. O atracție permanentă, atât pentru călătorul ”glamour” cât și pentru cel care vrea să descopere o lume care acum 20 de ani părea desprinsă din filmele științifico-fantastice. Dubai, perla Emiratelor Arabe Unite, e locul în te simți în primul rând în siguranță, atâta vreme cât aici rata criminalității este aproape zero. Legi stricte și moralitate maximă – de la asta pleacă modelul unei unui emirat construit cu banii șeicilor care au în ”curte” aurul negru. Transformat rapid în cel galben. Un emirat în care rezidenții au zero taxe pe profit, unul în care apar noi și noi hoteluri, clădiri și atracții fantastice.

Dacă vrei să afli câteva lucruri de făcut în Dubai într-un weekend, citește următoarea sugestie de program. Acesta începe cu un tur în forță al orașului Dubai, mai exact cu celebra insulă Palm Jumeirah, considerată ”a opta minune a lumii”! Nu uita că Dubaiul adăpostește unele dintre cele mai mari și mai înalte structuri ale lumii: cel mai mare mall, cel mai înalt hotel, cel mai mare acvariu ș.a.m.d. Așa că vei admira în continuare Moscheea Jumeirah, World Trade Center (una dintre cele mai înalte clădiri din Orientul Mijlociu), Burj Khalifa (cea mai înaltă clădire din lume – 828 m), celebrul hotel de 7 stele Burj Al Arab, după care urmează o vizită în partea veche a orașului. Aici vei vedea vechile case cu turnuri de vânt, bazarul cu aur (Gold Souk) și piața de mirodenii.

Piata de condimente din Dubai [Foto: DAMAC Maison hotels]
Piata de condimente din Dubai [Foto: DAMAC Maison hotels]

Te sui apoi într-o barcă tradițională (abra) și navighezi apoi pe Dubai Creek, un braț al mării care traversează centrul orașului, despărțindu-l de centrul istoric. În finalul acestui tur vei vizita Fortul Al Fahidi, în care se află și Muzeul Dubaiului. Seara te poți îmbarca pentru o croazieră de două ore, la bordul unui vas tradițional care te va duce în inima noului cartier Dubai Marina, trecând printre falnicii zgârie-nori.

Dubai Creek
Dubai Creek

A doua zi optezi între a face cumpărături sau a vizita Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume cu ai săi 828 m. Poți ajunge până la etajul 124 al ei, cu un lift de mare viteză care urcă (și coboară cu 10 metri / secundă. Iar pentru cei care aventura este un stil de viață, programul poate continua cu un safari în deșert – cu jeep-uri 4×4, cu o cina barbecue în corturi de beduini, cu muzică tradițională, program de bellydance și dansuri folclorice. Plimbările cu cămila sunt opționale, la fel și fumatul tradiționalei shisha.

Celebra cladire Burj Khalifa din Dubai [Foto: foundtheworld.com]
Celebra cladire Burj Khalifa din Dubai [Foto: foundtheworld.com]

Nu vei avea răgaz decât o noapte până la plecarea spre Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, oraș cu încântătoare arhitectură arabă, cu vile și palate de vis. În cadrul turului te vei opri la Moscheea Sheik Zayed, a treia ca mărime din lume, despre care vei afla câteva lucruri interesante. Printre acestea, faptul că este făcută doar din materiale de construcție naturale, precum marmură, piatră, aur, cristale și pietre semi-prețioase sau faptul că în principala sală de rugăciuni e află un covor uriaș, considerat a fi cel mai mare covor dintr-o singură piesă din lume, având 67.570 mp și o greutate de 35 de tone, pentru executarea lui fiind necesari doi ani și 1200 de țesători, lâna provenind din Noua Zeelandă și din Iran. Vei trece apoi pe lângă Palatul Prezidențial și pe lângă Hotelul Palatul Emiratelor, desprinse parcă din 1001 de nopți, vei vedea Muzeul Satului, Portul Batinah și șantierul naval în care se realizează bărcile tradiționale dhow.

Moscheea Sheikh Zayed [Foto: traveldigg.com]
Moscheea Sheikh Zayed [Foto: traveldigg.com]

Te vei caza în Abu Dhabi pentru ca, a doua zi, să faci shopping sau să iei o excursie de o zi la Ferrari World, cel mai mare parc tematic Ferrari din lume, o nebunie cu 20 de trasee și atracții, colecții de automobile marca Ferrari și chiar posibilitatea de a urca în rollercoaster-ul Formula Rossa, cu care îți vei da drumul la vale cu 240 km/h. Plus alte multe surprize, înainte de a pleca spre Ras Al Khaiman unde, a doua zi, te vei bucura de plaja cu nisip fin și de apele turcoaz ale Golfului Persic. Vei avea parte aici de două zile de relaxare și de sporturi acvatice – schi nautic, snorkeling, surfing etc.

Ferrari World, din Abu Dhabi
Ferrari World, din Abu Dhabi [Foto: shiningstarauto.net]

Pentru mai multe detalii despre programul acestui circuit, despre prețuri și alte servicii, accesează pagina Agetur, aici.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!