Stiri TukTuk

O ofertă de nerefuzat: Revelion în Mexic și sejur în Cancun

Vara s-a dus iar noul an se apropie cu pași repezi. Ți-ai făcut planurile de Revelion? Știi unde urmează să petreci noaptea dintre ani? Te-ai săturat de frig și ai vrea să intri în anul 2017 într-un décor călduros și… special? Atunci ce-ai spune să alegi Mexic pentru acest eveniment unic? Laolaltă cu un circuit de senzație propus de către prietenii noștri de la Agetur. Dar iată despre ce e vorba:

Vei zbura spre Mexic, via Paris, vei ajunge în capitala Mexico City iar a doua zi vei face turul acestui frumos oraș nord-american, unul dintre cele mai mari orașe din lume, cu o populație de 25 milioane de locuitori, un număr care a crescut fantastic în doar 110 ani, dacă ne gândim că în anul 1900 aici trăiau doar 500.000 de oameni. Mexico City se află la o altitudine de 2400 m și, se spune, a fost fondat de azteci. În capitală vizitezi Palatul Național, construit pe ruinele unui palat aztec, Catedrala Metropolitană (cea mai mare catedrală din America Latină!), El Sagrario, apoi Xochimilco, supranumit ”Veneția Mexicului”, unde te vei plimba cu bărci tradiționale, pe canale. Urmează Muzeul Național de Antropologie, unde se află cea mai mare colecție de obiecte precolumbiene din Mexic.

Mexico City, capitala  Foto: whitecase.com
Mexico City, capitala
Foto: whitecase.com

Urmează Altarul Guadelupe, care este cel mai important monument religios din Mexic, după care vei merge la Teotihuacan, unde vei vizita complexul arheologic ”Orașul zeilor”, în care se află Piramidele Soarelui, a Lunii și Templul lui Quetzalcoatl – a treia piramidă ca mărime de la Teotihuacan, descoperită abia în 1980. În Puebla, oraș colonial cu un farmec aparte, vei descoperi o sumedenie de lucruri interesante: aici se află Cuexcomate, considerat cel mai mic vulcan in lume dar și a doua cea mai mare fabrică de mașini Volkswagen (din afara Germaniei). Puebla e orașul ceramicii și este numit, în mod oficial, Puebla de Zaragoza, după numele generalului care a învins în celebra bătălie Cinco de Mayo. Neoficial, oamenii îi spun, însă, Angelopolis. Vizitezi în Puebla Capela Rosario, Piața Centrală, Catedrala El Parian, Templul Santa Maria Tonantzintla, apoi te întorci în Mexico City, de unde vei zbura către Tuxtla Guttierez, capitala statului Chiapas, aflat în sudul țării.

Orașul Puebla și vulcanul Cuexcomate. Foto: intermodalair.gr
Orașul Puebla și vulcanul Cuexcomate. Foto: intermodalair.gr

În Tuxtla sunt multe obiective de interes, de la Muzeul de Antropologie la Grădina Botanică Tuxtla, de la Parcul Național Camino Sumidero la Grădina Botanică Faustino Miranda. O excursie opțională te va duce cu barca rapidă prin canionul Sumidero (care are 1000 metri altitudine), în care vei admira peisaje de vis și vei descoperi flora și fauna locală. Vei vedea apoi San Cristobal de las Casas, cea mai pitorească zonă din Mexic, care abundă de culturi tradiționale distincte, ce o particularizează în mod special: cascade, munți înalți, canioane, văi verzi și împădurite. Te vei caza într-un hotel de aici și vei petrece Revelionul într-un restaurant local, a doua zi urmând a pleca spre Palenque, vechi oraș maiaș ale cărui ruine sunt speciale deoarece este unul dintre puținele situri din cultura maya care permiteau unei femei să ajungă la putere. Astfel, doamna Zac-Kuk și bunica ei, doamna Kanal-Ikal au fost unicele femei din istoria maiașă care au stat pe tron. Palenque se află în mijlocul junglei și e considerat una dintre minunile Mexicului. Aici vei vedea Templul Inscripțiilor, aflat deasupra Mormântului Regelui Pakal cel Mare, Palatul și alte temple.

Situl maiaș de la Palenque
Situl maiaș de la Palenque

Următoarea vizită o vei face la Uxmal, un sit arheologic maiaș bine conservat, situat în celebra peninsulă Yucatan, după care urmează Merida, un oraș cu bulevarde largi, supranumit ”orașul alb” (din perioada în care comerțul cu sclavi era în floare și populației de culoare nu i se permitea accesul în oraș). O pregătire pentru ”cireașa” numită Chichen Itza, celebru și fascinant, unul dintre locurile de pe planetă în care se spune că e bine să ajungi o dată-n viață. Aici vizitezi Templul piramidal Kukulcan, Templul Jaguarului, Observatorul, Piața celor o mie de coloane, Fântâna Sacră. “Chichen Itza” e o denumire ce derivă dintr-un nume maiaș care înseamnă ”în gura fântânii Itza” dar locul este supranumit ”El Castillo” – Castelul, în limba spaniolă.

Celebra piramidă Chichen Itza, una dintre principalele atracții din Mexic
Celebra piramidă Chichen Itza, una dintre principalele atracții din Mexic

Itinerariul continuă cu Cancun și, de-acum încolo te vei bucura de soare și mare, de plaje albe și ape turcoaz ale Caraibelor. Poți vizita stațiunea Playa del Carmen și poți vedea parcul tematic Xcaret, în care a fost reconstruit un sat maiaș și în care poți asista la un spectacol tradițional, cu dansuri precolumbiene și mexicane. Pe parcursul sejurului din Cancun mai poți face o excursie opțională în Isla Mujeres și poți vizita și alte atracții locale.

Soare și distracție în Cancun
Soare și distracție în Cancun

Dar pentru programul complet al celor două săptămâni mexicane, precum și pentru detalii legate de preț și excursiile opționale, accesează site-ul agenției Agetur, aici.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.Booking.com

evomag.ro
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!