America de Nord

Hawaii si California – un circuit incantator

Să vizitezi Hawaii nu e un lucru la îndemână pentru oricine. Dar să ajungi în statul american aflat în mijlocul Pacificului e o provocare pentru oricine. Și un vis. Cei care doresc să-și vadă visul cu ochii au posibilitatea să rezerve ultimele locuri pentru circuitul organizat de Agetur: California & croazieră în arhipelagul Hawaii, începând cu 31 august 2016.

Un circuit care durează 16 zile, pe parcursul căruia te vei plimba pe coasta de vest a Americii pentru a ajunge apoi în Hawaii. Începi cu San Francisco, orașul care a făcut parte din Mexic până la războiul mexicano-american, din 1848, orașul în care un japonez a inventat răvașele-surpriză din prăjiturele, orașul în care se află celebra Stradă Lombard, orașul în care cei patru beatleși au susținut ultimul concert – la Candlestick Park, pe 29 august 1966. Un tur de San Francisco include cele mai frumoase obiective ale sale, mai toate aflate în centru: Catedrala Grace, Japantown, Alamo Square, Fisherman’s Wharf, Golden Gate Park și Golden Gate Bridge – poate cel mai cunoscut pod din lume.

San Francisco [Foto: via movoto.com]
San Francisco [Foto: via movoto.com]
Coasta de vest se dezvăluie apoi, cu orașul San Jose, capitala celebrei ”Silicon Valley”, care are câteva repere interesante, între care Mystery House, casa construită timp de 38 de ani de nora inventatorului carabinei Winchester dar și Peralta Adobe House, cea mai veche construcție a orașului, care datează din anul 1797.

Peralta Adobe House, din San Jose
Peralta Adobe House, din San Jose

Următoarele zile sunt pentru Hawaii, cu transfer la Honolulu, mai precis la terminalul de croaziere, acolo unde te vei îmbarca pe vasul Pride of America și vei pleca într-o croazieră fantastică prin apele Pacificului de Nord. Prima oprire – insula Maui, a doua ca mărime a arhipelagului hawaian, cunoscută pentru peisajele fantastice, munții, cascadele, văile și plantațiile tropicale. Maui a fost desemnată de 16 ori drept ”Cea mai bună insulă din lume” de către cunoscuta publicație Conde Nast Traveler Magazine. Probabil aici vei învăța că alfabetul hawaian are 13 litere: 5 vocale (scurte și lungi) și 8 consoane dar și că primul contact occidental cu Hawaii l-a avut exploratorul James Cook, în 1778.

Vasul de croazieră Pride of America
Vasul de croazieră Pride of America

Vei vizita portul Kahului și parcul național Haleakala (în care se află cel mai înalt crater din Maui – peste 3000 m). O altă zi e dedicată insulei Hawaii, portului Hilo, Parcului Național al Vulcanilor (în care se află doi vulcani activi – Mauna Loa, considerat cel mai mare vulcan de pe Terra, care a erupt ultima oară în 1984, și Kilauea, care erupe continuu din 1983. Tot pe insula Hawaii vei vedea Palatul Hulihee (casa de vacanță a familiei regale, construit în 1838), biserica Mokuaikaua (cea mai veche biserică creștină din arhipelag, construită în 1820) și Ahuena Heiau, ultima reședință a regelui Kamehameha I. Deescoperă farmecul localnicilor și nu uita că Hawaii este statul cu cea mai mare speranță a vieții din Statele Unite: 81,3 ani!

Parcul Național Haleakala
Parcul Național Haleakala

O altă insulă hawaiană pe care o vei vizita este Kauai, vasul acostând în golful Nawiliwili. Kauai e cea mai nordică și cea mai veche (5,8 miliarde de ani!) insulă a arhipelagului, fiind supranumită ”insula-grădină”, datorită pădurii tropicale care-i acoperă majoritatea suprafeței. Principala ei atracție este canionul Waimea, supranumit ”Marele Canion al Pacificului”, care are o lungime de 16 km. De reținut că pasărea neoficială a insulei Kauai e cocoșul sălbatic și că cel mai lung râu este Wailua, care curge pe o distanță de circa 27 km și pe cursul căruia se poate ajunge la Grota Ferigilor. Tot pe Kauai poți vizita orășelul Lihue și vei afla că 70% din suprafața ei nu poate fi bătută cu piciorul. O lege interesantă din Kauai spune că nici o clădire nu poate fi mai înaltă decât un cocotier.

Coasta Na Pali, din Kauai
Coasta Na Pali, din Kauai

Ultimele zile în Hawaii le vei petrece în capitala Honolulu, totodată capitala insulei Oahu. Un oaș modern, care merită scotocit, cu trei muzee interesante (unul etnografic, altul de biologie marină și al treilea de artă polineziană), biserici, primăria, palatul regal, alte construcții istorice. La care se adaugă celebra plajă Waikiki, una dintre cele mai frumoase plaje urbane din lume, în lungime de 3 km. Iar pasionații de istorie vor putea vizita Muzeul Național USS Arizona, cu celebrul vas care a fost victimă a atacului de la Pearl Harbour.

Honolulu și plaja Waikiki
Honolulu și plaja Waikiki

Înapoi pe continent, apoi și alte câteva locuri de vizitat în nordul orașului San Francisco, mai exact la Sausalito, la Cornerstone Gardens și la Sonoma, locul perfect pentru o degustare de vinuri californiene. Pentru mai multe detalii legate de programul și prețul acestei superbe călătorii, intră aici.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!