Asia

Top 10 locuri de vizitat în Thailanda

Thailanda este un ansamblu de locuri minunate, care cuprinde oraşe moderne, doldora de motociclete și tuk-tukuri, temple budiste vegheate de călugări cu robe portocalii, triburi ce populează dealuri și munţi și care vând obiecte artizanale, peisaje luxuriante, pigmentate cu ferme tradiționale, ruine antice și coaste uluitoare de-a lungul cărora se lăfăie plaje superbe și lagune albastre.

Peisajele de vis explică de ce Thailanda este cea mai vizitată regiune din sud-estul Asiei. În continuare faci cunoștință cu 10 dintre cele mai frumoase locuri ale Thailandei și descoperi ce să faci și ce să vezi în Thailanda:

10. Chiang Rai

Chiang Rai. Foto: saintlybags.com
Templul Wat Rong Khun din Chiang Rai. Foto: saintlybags.com

Chiang Rai este cel mai nordic oraş din Thailanda şi principalul  punct comercial din Triunghiul Galben, care este mărginit de graniţele Thailandei, Laosului si Myanmarului. Chiang Rai est un oraş aglomerat și variat, fiind ales de către vizitatori ca zonă intermediară pentru a explora ţinuturile învecinate. Localitatea este liniştită în timpul zilei, când majoritatea turiştilor sunt plecaţi în drumeţii, devenind animată noaptea, când magazinele de suveniruri și restaurantele prind viaţă.

9. Pai

Satul Pai. Foto: allpointseast.com
Satul Pai. Foto: allpointseast.com

Cândva un sat liniştit din nordul Thailandei, Pai este acum în plină expansiune, făcand parte din Mae Hong Son Loop, care se întinde până la Chang Mai şi Mae Hong Son. Cunoscut pentru văile pitoreşti şi atmosfera relaxantă, Pai este o destinaţie preferată atât de excursionişti cât şi de turiştii care îşi doresc să exploreze această regiune din Thailanda. Localizarea oraşului – la poalele munţilor – oferă numeroase posibilităţi de drumeţii și de vizitare a triburilor din zonă. De asemenea în afara oraşului se află tabere de elefanţi, izvoare termale şi cascade. În plus, te poți aventura cu barca pe apele învolburate ale râul Pai și de-a lungul canalelor acestuia.

8. Phanom Rung

Phanom Rung
Phanom Rung

Situat pe un vulcan stins, din nord-estul Thailandei, Phanom Rang este un templu hindu vestit pentru arhitectura sa exterioară. Localizat lângă satul Nang Rong, templul-sanctuar a fost construit de cultura Khmeră în secolele X-XIII, în cinstea zeului Hindu Shiva. Ridicat din pietre de nisip şi laterit, Phanom Rung a fost închinat muntelui Kailash, pământul sacru al zeului Shiva. Complexul este îndreptat spre est şi timp de patru ori pe an, soarele străluceşte concomitent prin cele 15 uşi ale sanctuarelor. Pe parcursul acestor evenimente programul de vizitare este mărit, localnicii sărbătorind festivalul Phanom Rung în jurul lunii aprilie, cu străvechi ceremonii Brahmin şi spectacole moderne.

About the author

Andreea Rechitean

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!