Asia

Parcul National Zhangjiajie din China

Pe măsură ce soarele răsare peste munții Avatar și atinge câmpia, lumina răsăritului învăluie iarba verde într-o aură mirifică. Încet, încet, ceața dispare și face loc pădurii și lacurilor care te întâmpină. În primele ore ale dimineții, poți observa cum totul capătă viață. Totul începe să freamăte în ritmul unei inimi care pulsează din ce în ce mai repede. Florile îmbobocesc, animalele se trezesc, iar oamenii apar pentru a admira peisajele Parcului National Zhangjiajie din China și pentru a face poze.

Parcul este cunoscut pentru pădurile rafinate, potecile întortocheate, peșterile de calcar și priveliștile de neuitat. Fiind cel mai frumos parc național al Chinei, Zhangjiajie are poteci pentru drumeții și peisaje magnifice. Munții „The Avatar Hallelujah”au fost denumiți astfel în onoarea filmului cu același nume al lui James Cameron (2009). Ei au fost folosiți ca sursă de inspirație de către regizorul filmului. Parcul are numeroase atracții, existând câte ceva pentru fiecare turist.

Zhangjiajie2

Când să vizitezi Parcul National Zhangjiajie

Parcul este deschis în fiecare sezon și îl poți vizita oricând. În orice caz, îți sugerăm să îți iei multe haine groase dacă te decizi să vii aici iarna. Prezența munților face că temperatura să scadă drastic, iar hotelurile ieftine nu au calorifere. Daca vei sosi în rezervație iarna, pregătește-te să fi întâmpinat de munți acoperiți cu o pătura groasă de zăpadă și de lacuri înghețate bocnă. Încurajăm persoanele care vor să vină să facă drumeții pe timp de iarnă deoarece muntele le promite o experiență unică.

În lunile iunie și iulie sunt precipitații dense și abundente, iar ceața devine un element comun al peisajului. În orice caz, vara poți să te bucuri de temperaturi plăcute și de verdele pur al ierbii proaspete. În octombrie, parcul este foarte aglomerat din cauza Sărbătorii Naționale a Chinei, de aceea îți recomandam să îți rezervi o cameră din timp.

Zhangjiajie1

Unde să stai în Parcul National Zhangjiajie

Sugestia ar fi să te cazezi în Wulingyuan, și nu în Zhangjiajie. Acest oraș este la doar 5 minute de porțile parcului, dar dacă vii din centrul său, vei face aproximativ 50 de minute. Un alt inconvenient ar fi faptul că singurul mijloc de deplasare care îți va sta la dispoziție va fi o mașină închiriată din oraș. Închirierea te va costa un pic mai mult decât s-ar cuveni.

Există și hoteluri în parc, în apropierea munților. Să alegi unul dintre ele este o idee bună dacă îți dorești să vizitezi totul în decursul mai multor zile, astfel încât nu va trebui să refaci drumul dus-întors de mai multe ori. Îți recomandăm să îți rezervi între 2 și 4 zile pentru a te putea bucura din plin de tot ce îți poate oferi parcul.

Zhangjiajie5

Ce să faci în Parcul National Zhangjiajie

Zhangjiajie oferă posibilitatea să faci drumeții în jurul monumentelor și templelor și numeroase tururi cu ghid către centrul vechi al orașului. Chiar lângă templul Puguang vei găsi Centrul Vechi. Aici vei putea descoperi tot ce ține de istoria Zhangjiajie, atât din punct de vedere arhitectural, cât și cultural.

Templele și monumentele vor fi fundalul ideal pentru pozele de vacanță. Mai mult, ele vor fi un punct de referință în constatările tale legate de specificul de altădată al zonelor și îți vor oferi o experiență pe care nu o vei putea întâlni nicăieri în altă parte. Recomandarea e să faci o mică donație când vei vizita Tujia Minority Museum. Angajații sunt mult prea politicoși pentru a-ți arăta cutia de donații. Toți banii se vor duce către muzeu.

Zhangjiajie

Cum ajungi

Pe tot cuprinsul parcului există stații de autobuz unde în mod frecvent sosesc și pleacă autobuzele care te pot duce oriunde. De asemenea, există și un autobuz care pornește de la ieșire și te va duce la gară în momentul în care va trebui să pleci.

Zhangjiajie3

Podul de sticlă, recent inaugurat
Podul de sticlă, recent inaugurat
Booking.com

About the author

Alexandra Gheorghias

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.Booking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!