Europa

Top 10 lucruri de făcut și văzut în Kefalonia

Fiind cea mai mare insulă Ionică a Greciei, Kefalonia oferă turiștilor experiențe paradisiace ce includ mulți kilometri de plaje minunate. Dramaticele peisaje montane și pădurile de pini servesc drept fundal pentru satele de pescari, tavernele tradiționale și clădirile în nuanțe pastel, de tip venețian. După ce a apărut în blockbuster-ul hollywoodian Captain Corelli’s Mandolin, Kefalonia a avut parte de un plus în ceea ce privește turismul.  Uite ce poți să vezi și să faci în Kefalonia, poate cea mai frumoasă insulă din Marea Ionică.

1. Vezi țestoasele Loggerhead din Golful Argostoli

turtles

Argostoli este capitala Kefaloniei. Aici vei descoperi restaurante, baruri și magazine de suveniruri. Dar cel mai important lucru când vine vorba despre acest oraș sunt țestoasele Loggerhead! Dimineața, între orele nouă și unsprezece, țestoasele patrulează pe plajele golfului, așteptând ca pescarii să le lase peștele care nu a putut fi vândut. Să stai la câțiva centimetri de ele și să le poți admira în habitatul lor natural este o experiență ce nu poate fi trăită la nici o grădină zoologică.

2. Fă o plimbare cu gondola pe lacul Melissani

melissani

Acest lac subteran nu a fost descoperit până în 1951, când o explozie a făcut ca acoperișul să cedeze, lăsând o gaură masivă în tavanul peșterii. Urcă-te într-o barcă și lasă vâslașul să te poarte prin apele de o incredibilă nuanță albastru-electric. Îți poți alege chiar și o melodie care să te poarte mai aproape de specificul grecesc. Ce spui despre Just one Cornetto?

3. Explorează Peșterile Drogarati

Drogarati

Peșterile Drogarati se află la mai puțin de 40 de minute de mers de Arostoli și sunt incredibile. Ele se situează la 120 de metri deasupra nivelului mării și au o adâncime aproximativă de 95 de metri. Cavernele au mai mult de 150 de milioane de ani vechime și, având în vedere că dinozaurii au existat acum 65 de milioane de ani, vei fi impresionat. Coboară pe treptele de stâncă și intră într-o cavernă liniștită și bogat ornamentată de stalactite și stalagmite.

About the author

Alexandra Gheorghias

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!