Destinatii

Top 12 cele mai frumoase cascade din lume

Este foarte greu să decizi ce anume face ca o cascadă să fie cea mai frumoasă. Cert este că a vedea cu proprii ochi o cascadă este ca și cum ai asista la un spectacol al naturii. Căderile infinite de apă creează o atmosferă liniștită, aproape terapeutică. Există mii de cascade care încă așteaptă să fie descoperite. Cu cât trece timpul, ele trebuie conservate și îngrijite pentru a-și păstra frumusețea și pentru generațiile următoare. În orice țară vei merge, vei auzi de existența unei cascade. Iată mai jos o listă cu cele mai frumoase cascade ale lumii.

Niagara, Canada/SUA

Niagara este atât de mare încât poate fi văzută atât din Canada cât și din Statele Unite ale Americii, ea aflându-se, de fapt, la granița dintre cele două țări. În America este cunoscută sub denumirea Bridal Veil, iar în Canada ca Horeseshoe Falls. Are o înălțime de circa 56 de metri și un debit de 567.811 litri de apă pe secundă în America, și 51 de metri, cu un debit de 2.271.247 litri de apă pe secundă în partea canadiană. Turiști ai ambelor țări vizitează cascada care este accesibilă pe mai multe rute. Niagara are propria ei linie de autobuz care o leagă de cele două orașe cheie – Toronto din Canada și Buffalo din SUA. Cele două autobuze circulă zilnic iar călătoria durează cam o oră și jumătate – două ore.

Yangtze, China

yangtze

Yangtze este al treilea cel mai mare fluviu din lume, fiind cea mai mare sursă de apă a Chinei. Pe cursul lui este amplasată cea mai mare rețea hidroenergetică de pe planetă. Fluviul desparte simbolic nordul țării de sudul ei – zone cu tradiții diferite. Yangtze își trage sursa de apă din munții Tanggula,  și trece prin 9 orașe, inclusiv prin Shanghai, pe cursul său fiind o serie de cascade fantastice. Cel mai bun mod de a vizita regiunile Chinei este să iei o croazieră pe fluviul Yangtze. Te poți îmbarca din orice oraș cu port – Chongging, Yichang, Wuhan, etc.

Seljalandsfoss, Islanda

Seljalandsfoss

Acest loc impresionează prin peisaje. Cascada Seljalansfoss se înalță printre stâncile semețe, transformând spectaculos peisajul rural al Islandei. Cascada măsoară aproximativ 60 de metri înălțime și are trasee pentru aventurieri, care oferă posibilitatea de a te bucura de frumusețea acestei căderi de apă și a împrejurimilor sale. Aceste trasee sunt în trepte, ceea ce face drumul mai puțin dificil, dar trebuie să ai mare grijă la acestea din cauza faptului că pot fi ude, alunecoase sau acoperite de gheață. Pentru a ajunge până la cascadă, va trebui să conduci pe Road 1 de la Selfoss. La aproximativ 20 de kilometri după ce ai trecut de Hvolsvollur, va trebui să ieși de pe Road 1 și să continui pe Road 249 către Porsmork. Cascada se află imediat după ce ieși dintr-un sens giratoriu; dacă este vremea frumoasă, o vei putea repera încă de pe Road 1.

Iguazu, Brazilia și Argentina

iguazu

Fluviul Iguazu se află exact la granița dintre Brazilia și Argentina. Legenda spune că aceste cascade s-au format într-un moment de furie al unui zeu care vroia să se căsătorească cu o frumoasă muritoare. Fata s-a îndrăgostit însă de altcineva, iar zeul, furios, a separat fluviul în mai multe cursuri, din care s-au format cascadele pe care le vedem azi. Pe lângă frumusețea cascadelor, trebuie să amintim și peisajele pe care le oferă împrejurimile. Zonele împădurite din jurul cascadelor oferă perspective diferite de contemplare. Pentru a ajunge, ai acces fie din Argentina, fie din Brazilia – de pe Aeroportul International Foz de Iguacu poți găsi autobuze și taxiuri care duc direct la cascade. Autobuzele fac mai multe curse, prin urmare nu vei avea cum să ratezi șansa de a ajunge la cascadele Iguazu.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!