Stiri TukTuk

Ochelari de soare iarna – un moft! Adevărat sau fals?

Bine, acum să recunoaștem, avem nevoie de ochelari de soare pentru că ne deranjează lumina, dar ne place să îi purtăm și pentru că sunt cool, mai ales în călătorii. Parcă nu e vacanță fără ochelari de soare, fie vară, fie iarnă, nu? Însă deseori îi considerăm un moft, mai ales iarna. De ce am purta ochelari de soare?

Am întrebat specialiștii și răspunul lor este: FALS. Surpriză, cum așa? Razele ultraviolete sunt periculoase pentru ochi și pe timpul iernii. Pot afecta ochii, de la cornee până la retină. Astfel, și afecțiunile cauzate pot fi de la leziuni la nivelul corneei care ne provoacă dureri mari, usturime, ochi roșii, lăcrimare, până la arsuri maculare care pot cauza afectarea majoră a vederii.

Și atunci… care este soluția? Să ne protejăm ochii purtând ochelari de soare și nu orice tip, ci unii de calitate, care respectă normele de calitate.

Ochelarii de soare contrafăcuți, fără filtre de protecție UV, sunt cei mai periculoși, pentru că lumina este blocată, iar pupila se dilată și permite pătrunderea unei cantități mai mari de raze ultraviolete în ochi.

Cum știm că ochelari de soare sunt de calitate?

Trebuie să aibă filtre de protecție UV și lentile care oferă imagini clare, nedistorsionate. În plus, când îi achiziționăm trebuie să fim atenți să aibă marcajul CE vizibil, pe ramă, nu pe o folie adezivă, iar nota informativă care îi însoțește trebuie să conțină toate detaliile legate de producător, categoria și tipul filtrului solar, clasa optică și instrucțiunile de utilizare, curățare și întreținere.

Pentru practicarea sporturilor, există ochelari de soare rezistenți la șocuri, iar pentru sporturile de iarnă, ochelarii de protecție dedicați trebuie să aibă neapărat filtre de protecție UV. Există și lentile polarizate care reduc reflexiile, măresc contrastul și îmbunătățesc confortul vizual. Pentru persoanele cu dioptrii, există ochelari de soare cu dioptrii sau ochelari cu lentile fotocromatice, care se închid la lumină. Sau operațiile pentru reducerea dioptriilor care te scapă de ochelarii de vedere, nu și de cei de soare.

CITEȘTE ȘI
Noi rute BlueAir

Călătorii frumoase și nu uitați să vă protejați ochii!

Notă: informații medicale oferite de Clinica de oftalmologie Ama Optimex, www.amaoptimex.ro, www.scapadeochelari.ro

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

vasco banner
banner animawings

Caută zboruri și hoteluriBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!