Europa

10 locuri de vizitat in Munții Alpi

Marele lanț muntos european oferă o sumedenie de activități în aer liber dar și nenumărate peisaje uluitoare. Lacuri cu apa ca de smarald, văi și orășele idilice, care poartă blazonul calității elvețiene, austriece, italiene sau franceze. Aruncă o privire peste cele 10 locuri fantastice pe care ți le propunem să le vizitezi în Munții Alpi:

10. Băile Gastein, Austria

gastein locuri de vizitat in Munții Alpi

Un superb centru spa este amplasat în orașul Gastein. Se află în Alpii austrieci și este un loc foarte popular pentru schi. Băile și piscinele folosesc apă proaspătă provenită din izvoarele termale din munți.

De ce să mergi acolo?

Servicii de excepție, natură superbă și tratamente spa care te vor relaxa.

9. Graubünden, Elveția

Graubünden

Despre acest canton se spune că este cea mai bună zonă de schi din Elveția. Deține cele mai înalte trasee alpine și aici ai parte de priveliști uluitoare. O gamă largă de activități sunt disponibile: schi, snowboarding, schi fond, drumeții pe zăpadă etc. La fel de bine, te poți relaxa într-unul din spa-urile elvețiene sau poți să faci o plimbare cu trenul.

De ce să mergi acolo?

Există peste 40 de zone de schiat, incluzând cele mai faimoase stațiuni, între care Davos, acolo unde găsești un spa de calitate elvețiană.

8. Maggiore, Italia

Maggiore

Al doilea cel mai mare lac al Italiei se întinde de la Alpii sudici în Lombardia până în Elveția. Vara, Spirit of Woodstock Festival – un concert în aer liber – are loc pe malurile lacului. De asemenea, lacul oferă activități în aer liber pe tot parcursul anului.

De ce să mergi acolo?

Lacul e înconjurat de peisaje de vis și este aflat în zona climatului mediteraneean.

7. Trecătoarea Stelvio, Italia

stelvio

A doua cea mai înaltă trecătoare din Alpi promite una dintre cele mai bune plimbări din lume. Această trecătoare unește Stelvio cu Bormio și a fost construită inițial pe vremea Imperiului Austriac, în anul 1820, fără a fi suferit schimbări majore de atunci. Stelvio este o regiune tradițional tiroliană, unde se găsesc pitorești sate alpine, retrase și liniștite, înconjurate de munți și stațiuni de schi.

De ce să mergi acolo?

Acest drum istoric este unul dintre cele mai frumoase din Alpi. El oferă priveliști minunate și rute întortocheate în munți, pe care șoferii cărora le place adrenalina le îndrăgesc. Emisiunea britanică Top Gear l-a desemnat ca fiind cel mai bun drum din lume!

6. Parcul National Gran Paradiso, Italia

Gran Paradiso National Park

Acest parc magnific, denumit după muntele Gran Paradiso, este situat în nord-vestul Italiei, în munții Alpi. Pe lângă priveliștile incredibile, văile, lacurile montane, ghețarii și pajiștile alpine reprezintă casa unor specii pe cale de dispariție precum capra neagră și vulturul-bufniță. Există mai multe sătucuri risipite prin parc, în care turiștii pot afla mai multe informații despre rezervație.

De ce să mergi acolo?

Este ușor de imaginat că mulți vizitatori vin în acest parc național pentru a se bucura de o drumeție bună și de priveliștile unice. În același timp, privitul animalelor și pasărilor este una din activitățile comune. Viața sălbatică este atât de bogată, încât locuitorii nu sunt nevoiți să depună eforturi pentru a întreține habitatele speciilor.

5. Pasul în gol, Aiguille du Midi, Chamonix; Franța

Step Into the Void

Este un alt loc minunat de vizitat în lanțul Mont Blanc. O nouă pasarelă, de 3842 de metri, a fost construită recent, aceasta dezvăluind priveliștile incredibile ale Alpilor. La pasarelă se poate ajunge cu telecabina din Aiguille du Midi. Deși sticla este groasă și se poate merge pe ea, această experiență este rezervată doar celor cu adevărat curajoși și fără teamă de înălțime.

De ce să mergi acolo?

Este un loc superb de vizitat dacă ești în Chamonix. Este în același timp și cea mai înalta atracție a Europei.

4. Barajul Sylvenstein, Bavaria de Sus, Germania

DIGITAL CAMERA

Acest lac artificial amplasat în peisajul alpin este unul dintre cele mai frumoase locuri din valea Isar. Situat la o altitudine de 750 de metri, în Alpii Karwendel, lacul este înconjurat de populare trasee pentru drumeții. În același timp, podul Sylvenstein este un element pitoresc, care oferă vizitatorilor o plimbare plăcută.

De ce să mergi acolo?

Turiștii vin pentru a admira priveliștile, a face drumeții, a escalada sau a înota în lac. Un foarte popular traseu pentru ciclism, Bavaria Tyrolensis, face legătura între Bavaria și Alpii Tirolieni. Destinația este iubită și de fotografii care sunt fascinați de acest loc idilic.

3. Parapanta din Franța

paragliding

Școala unde se poate învața cum să te dai cu parapanta accepta și începători și tineri. Iarna, acest loc este folosit pentru sporturile de iarnă, dar vara este paradisul parașutiștilor. Să zbori în Alpi este cu adevărat incredibil.

De ce să mergi acolo?

Locuri superbe, școala de parașutism, piloți profesioniști.

2. Calea ferată Brienz-Rothorn, Elveția

Brienzen Rothorn

Ruta pitorească trece prin Alpii Emmental și o poți parcurge cu locomotiva cu abur ce înaintează ascendent către munții Brienz Rothorn. Stația din vârf este situată la impresionanta înălțime de 2244 metri! De asemenea, trenul trece prin tuneluri săpate în stancă și ia curbe care te lasă fără respirație. E timpul provocării pentru cei care se tem de înălțimi!

De ce să mergi acolo?

Durează aproximativ o oră să ajungi în vârf, loc unde restaurantele și casele pentru vizitatori întâmpină călduros pe toată lumea. În timpul drumețiilor poți admira priveliștile. Există un traseu care se întinde între stații.

1 Stanserhorn, Elveția

Stanserhorn

Muntele se înalță până la altitudinea de 1898 de metri. Este ușor accesibil, de aceea a devenit o destinație îndrăgită de către iubitorii Alpilor. La vârf se poate ajunge prin intermediul telecabinei sau al traseelor pentru drumeții. Ambele variante oferă fantastice vederi panoramice asupra văilor și lanțurilor montane din jur.

De ce să mergi acolo?

Vârful este cel mai bun punct de observare, făcând deschiderea către priveliștile spectaculoase. Traseele pentru drumeții oferă mari oportunități pentru petrecerea unei zile în aer liber.

Booking.com

About the author

Alexandra Gheorghias

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!