Europa

10 lacuri incredibil de frumoase din Europa

Listele cu lacuri par a fi oricând pe placul vizitatorilor unui site de călătorie. Prin urmare am pregătit una care include cele mai spectaculoase 10 lacuri din Europa. Pe care dintre ele ți-ai dori să îl vizitezi primul?

10 Lacul Hallstätter, Hallstatt, Austria

Hallstatt

Lacul este faimos pentru sătucul idilic situat pe malurile sale. Hallstatt este o destinație cunoscută și oferă numeroase activități. Vara, vizitatorii pot face drumeții în jurul lacului, pentru a explora împrejurimile. La fel de bine, ei pot să înoate sau să meargă cu barca pe lac.

De ce să-l vizitezi?

Diverse activități și facilitați, panorame superbe oferite de orășelul pitoresc dintre munți.

9 Lacul Königssee, Bavaria, Germania

Foto: blog.berchtesgadener-land.com
Foto: blog.berchtesgadener-land.com

Localitatea cu același nume este înconjurată de munții Watzmann, care fac parte din lanțul alpin, și de lacul Königssee. Natura fascinantă definește peisajul dramatic pe care îl oferă Schönau. Primăria este una dintre cele mai faimoase atracții ale regiunii.

De ce să-l vizitezi?

Pe lângă natura fermecătoare, drumețiile și plimbările cu barca, Schönau este vizitat și pentru centrele sale de bob, sănii, wellness și spa.

8 Misurina, Italia

442-8534

Aflat la 1754 metri peste nivelul mării, Misurina este un minunat lac cu apă clară precum cristalul. Aerul este atât de curat și proaspăt aici, încât un centru de vindecare a astmului a fost amplasat în zona lacului. Grand Hotel Misurina, care se află pe malul lacului, oferă cazare și servicii de clasă mondială.

De ce să-l vizitezi?

Pentru a explora împrejurimile care oferă un refugiu liniștit.

7 Parcul Național Lacurile Plitvice, Croația

Foto: via solarishotelsresort.com
Foto: via solarishotelsresort.com

Rezervația naturală este una dintre principalele atracții turistice ale țării. Peisajele muntoase și lacurile cu apă albastră și clară fac ca locul să fie ușor de recunoscut. Apa erodează structurile calcaroase ceea ce duce la apariția formațiunilor carstice. Drept urmare, s-au format numeroase cascade, peșteri și lacuri. Viața sălbatică este și ea foarte variată: grație poluării foarte scăzute și a ocrotirii animalelor, natura virgină este casa multor specii de animale.

De ce să-l vizitezi?

Există mai multe trasee montane: cel principal traversează întregul parc și durează 4-5 ore pentru a-l parcurge. Plimbările cu barca îți permit să explorezi apa clară și să vezi ce se ascunde în ea.

6 Lacul Gjende, Jotunheimen, Norvegia

Gjende

Acest lac proglaciar are o lungime de 18 kilometri și este înconjurat de munți abrupți. Nuanța lui de smarald este dată de aluviunile aduse de râul Muru, care se depun pe fundul lacului. Turiștii beneficiază de mai multe facilitați în acest parc, lucru care îl face extrem de popular.

De ce să-l vizitezi?

Parcul Național Jotunheimen este una dintre atracțiile favorite ale turiștilor care vizitează Norvegia. Are trasee pentru drumeții diferite și oportunități de a te cățăra pe munte.

5 Mývatn, Islanda

Mývatn

Lac de mică adâncime, aflat lângă un vulcan activ, numit Krafla, care arată superb văzut de sus. Țărmurile lui au ceea ce s-ar numi cratere false – formațiuni care s-au creat în momentul în care apa de sub suprafața pământului a explodat.

De ce să-l vizitezi?

În timpul verii se organizează un maraton în jurul lacului, iar acesta strânge atât participanți cât și spectatori. Evident că, venind aici, poți admira priveliștile extraordinare.

4 Valea Lacurilor Piora, Ticino, Elveția

piora

Ritom, Cadagno și Tom sunt 3 lacuri din această vale. Înconjurate de peisaje montane, aceste lacuri alpine oferă o priveliște care îți taie respirația. În același timp, lacul Cadagno este meromitic, ceea ce înseamnă că are straturi de apă care nu se amestecă. În Europa există doar câteva lacuri asemănătoare. În vale se poate ajunge cu un funicular care oferă priveliști de neuitat.

De ce să-l vizitezi?

Vizitatorii fac drumeții care durează trei ore și jumătate și acoperă toate cele trei lacuri. Exista cabane unde se poate gusta faimoasa brânza locala Piora.

3 Ochiul Mării, Polonia

Foto: felipepitta.photoshelter.com
Foto: felipepitta.photoshelter.com

Unul dintre cele mai mari și adânci lacuri din munții Tatra, este înconjurat de peisaje încântătoare. Este cea mai populară destinație turistică din lanțul muntos, atrăgând mii de vizitatori în fiecare an.

De ce să-l vizitezi?

Există un centru pentru turiști și o cabană care le oferă vizitatorilor toate facilitățile.

2 Ringedalsvatnet, Norvegia

Ringedalsvatnet

Lacul este amplasat între munți, înconjurat de vârfuri foarte abrupte. Este faimos datorită unei caracteristici fascinante – Trolltunga, o piatră care iese din munte paralel cu solul.

De ce să-l vizitezi?

Ai ocazia de a vizita două locații deodată: lacul și Trolltunga. Această stâncă oferă o priveliște incredibilă asupra lacului.

1 Lacul Braies, Italia

Lacul Braies mai e cunoscut sub numele Pragser Wildsee și se află în zona muntoană de nord a Italiei, la o altitudine de 1495 m. Are o adâncime de 36 m.

De ce să-l vizitezi: Aici se află un hotel vechi de 110 ani – Hotel Pragser Wildsee, un adevărat monument istoric de unde ai parte de priveliști care-ți taie răsuflarea.

Bonus: Lacul Baikal, Siberia, Rusia

baikal

Nu e în Europa dar îl amintim și pe el. Cel mai mare și mai adânc lac al lumii atinge 1.642 metri adâncime și devine o atracție minunată atunci când îngheață. Fotografiile făcute în timpul perioadelor friguroase surprind extraordinare gravuri în gheață.

De ce să-l vizitezi?

Această regiune nu a fost modificată de oameni și atrage aventurieri care sunt dispuși să îndure chiar și condițiile nefavorabile din perioadele geroase.

Citeste si: Top 10 lacuri cu monstri

Booking.com

About the author

Alexandra Gheorghias

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!