3 Mânăstirea Varlaam

varlaam

A doua cea mai mare mânăstire din Meteora, Varlaam, oferă o viziune a dificultăţii pe care au întâmpinat-o călugării atunci când au construit aceste sanctuare pe stânci. A durat 22 de ani pentru a aduce toate materialele necesare în locul în care avea să înceapă construcția. Turnul care utiliza un coş cu frânghie pentru aprovizionare este prezent azi în muzeu. Până în secolul XX, singura modalitate prin care vizitatorii puteau să ajungă la mânăstire era să fie ridicaţi şi ei prin aceleaşi mijloace. Astăzi, 195 de trepte sculptate în piatră duc către vârf. Înăuntru, frescele acoperă pereţii capelei principale, incluzând desene apocaliptice.

2 Măreaţa Mânăstire Meteoron

Cea mai mare şi mai veche mânăstire a Meteorei, Măreaţa Mânăstire Meteoron este totodată şi cea mai înaltă, având mai mult de 615 metri. Fondată de Sfântul Athanasie, ai cărui discipoli au fost capete regale exilate, Meteoron a fost întotdeauna considerată cea mai prestigioasă. Complexul uriaș include mânăstirea măicuţelor, ce datează din secolul al XIV-lea, un muzeu micuţ, o cramă şi o curte umbrită. Pentru mulţi vizitatori, o imagine memorabilă este cea din sacristie, unde sunt aşezate craniile celor care au trăit în mânăstire.

1 Mânăstirea Sfintei Treimi

Foto: barrysramblings.com
Foto: barrysramblings.com

Servind ca loc de filmări pentru pelicula James Bond „Doar pentru ochii tăi”, din 1981, Mânăstirea Sfintei Treimi este probabil cea mai uşor de recunoscut dintre toate mânăstirile aflate la Meteora. Situată pe vârful unei culmi singuratice, este o adevărată provocare pentru vizitatori. Din parcare, aceștia coboară 140 de trepte până la o râpă, apoi urcă alte 140 de trepte pentru a ajunge la mânăstire. Mulţi consideră că acest traseu merită efortul. Datorită camerelor sale boltite, frescelor restaurate complet în secolul al XVII-lea şi priveliştilor minunate, Mânăstirea Sfintei Treimi răsplăteşte vizitatorii printr-o experienţă ce nu poate fi uitată curând.

Rezervă o cameră la hotel Booking.com

LASĂ UN RĂSPUNS:

Introdu comentariul!
Introdu numele

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.