Foto & Video Ghid foto

10 ponturi pentru a face poze de călătorie perfecte pentru Instagram

Fotografii cu apusuri de soare, creste înzăpezite ale munților, plaje cu nisip alb în contrast cu ape turcoaz… și multe alte scenarii pe care oricine le poate imortaliza azi cu ajutorul camerei foto a telefonului mobil. Și care e cel mai bun loc în care să se laude cu acestea dacă nu Instagram, deja celebra aplicație creată și distribuită gratuit în octombrie 2010 de către Kevin Systrom și Mike Krieger, și cumpărată ulterior de Facebook pentru circa 1 miliard de dolari?

Oricine poate face poze cu telefonul, oricine le poate posta pe Instagram dar… să recunoaștem: unele fotografii sunt atât de frumoase încât te întrebi cum au reușit să le facă în ”halul” ăsta de cool și cum reușesc oamenii ăia să aibă atât de mulți alți oameni care le urmăresc conturile. Ne-am uitat prin câteva conturi de succes de pe Instagram și am ”extras” mai jos câteva sfaturi și sugestii pentru cei care vor să realizeze fotografii cât mai reușite pentru această rețea de socializare.

1 Joacă-te cu liniile, curbele și perspectiva.

Experimentează și fii sigur că vor rezulta fotografii incredibile.

2 Folosește și alte aplicații.

Dacă știi cum să procesezi sau să editezi fotografiile, probabil că rezultatul final nu va fi niciodată unul nereușit. Că ne convine sau nu, toți fotografii profesioniști se folosesc în ziua de azi de diverse softuri pentru a-și face creațiile să arate cât mai bine. Prin urmare, același lucru se aplică și pozelor făcute cu telefonul mobil. Sunt sute de aplicații care editează pozele, unele mai bune, altele mai proaste. Găsește-le pe cele cu care te simți cel mai bine și folosește-le fără probleme!

3 Focus pe focus

Majoritatea smartphone-urilor îți permit să focusezi subiectul, atunci când atingi display-ul iar acest lucru e foarte bun atunci când încerci să mărești adâncimea câmpului vizual. Cu cât ești mai aproape de subiect, cu atât vei obține o adâncime a câmpului mai mare atunci când focusezi. Cu alte cuvinte vei avea un background blurat, în vreme ce subiectul îți va rămâne excelent conturat.

4 Să fie lumină!

Dacă e posibil, e de preferat să să pozezi dimineața devreme sau să prinzi lumina de la ora 5. O lumină mai slabă e bună doar când dorești să pui în evidență siluetele.

5 Cunoaște-ți telefonul

iPhone-ul are o cameră foto foarte capabilă și versatilă. Dar pentru a-i maximiza potențialul trebuie mai întâi să te familiarizezi tu însuți cu ea iar primul lucru pe care trebuie să-l știi este… cum s-o pornești cât mai rapid, ca să nu ratezi momentul unei poze bune. Apoi:

  • Învață cum să lucrezi cu modul panoramic (chiar dacă acesta nu e neapărat de folos pentru fotografiile postate pe Instagram)
  • Modul ”burst” îți permite să fotografiezi rapid și continuu, urmând ca apoi să alegi cadrul favorit.
  • Folosește butonul de volum de pe partea laterală pe post de declanșator pentru a reduce mișcarea telefonului și a evita pozele mișcate
  • Folosește modul HDR atunci când fotografiezi scene care sunt atât foarte luminoase cât și foarte întunecate.

6 Joacă-te cu elementele naturii

Norii, păsările și razele de soare sunt elemente pe care le poți folosi în sprijinul unei fotografii bune. De asemenea, ploaia nu reprezintă un dușman. Dacă afară e furtună, fă o plimbare prin ploaie și încearcă să fotografiezi. Vei fi surprins de rezultate.

7 Timingul e de bază

Se știe că o fotografie bună e în foarte mare măsură determinată de calitatea luminii din momentul declanșării. Pentru scenariile dramatice și pentru peisaje, încearcă să pozezi atunci când soarele e jos la orizont, adică dimineața sau după-amiaza târziu. Zilele cu nori pot ”produce” poze spectaculoase. Când soarele e sus, la amiază, nu e recomandabil să faci fotografii afară.

8 Respectă regula treimii

Pe telefon ai grid-ul care te ajută să pui în aplicare regula treimii, prima regulă de bază a celor care fotografiază.

9 Șterge-ți lentila!

Primul lucru pe care trebuie să-l faci înainte de orice este să ștergi lentila telefonului. Mulți nu realizează că lentilele camerei foto a telefonului sunt foarte expuse la praf și murdărie, prin urmare sunt murdare. Curățarea lor asigură automat fotografii mai clare.

10 Pozează orizontal

Ține telefonul orizontal atunci când pozezi, pentru a prinde cât mai mult în cadru și a avea posibilități mai mari atunci când o cropezi pentru formatul pătrat care definește, totuși, Instagramul, în ceiuda faptului că, mai nou, poți încărca acolo orice fel de format.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.Booking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!