Europa

Top 10 atracții turistice în Puglia, Italia

Cu atât de multe plaje, locaţii artistice, situri UNESCO şi locuri minunate de văzut, e greu să alcătuieşti o listă care să cuprindă numai 10 atracţii turistice din Puglia. Uite, totuși, ce să faci și ce să vezi în Puglia, această regiune din Italia din ce în ce mai vizitată inclusiv de către turiștii din România.

Castel del Monte din Andria

castel del monte

Castel del Monte este unul dintre cele mai misterioase locuri din Italia, şi fără îndoială unul ce merită văzut. Construit în jurul anului 1240 de către  Federico al II-lea, castelul se află în vârful unui deal izolat din Andria, de unde se poate vedea pe o parte întreagă Vale Murgia, iar de cealaltă parte poate fi admirată minunata privelişte a Marii Adriatice. Castelul se remarcă prin forma sa neobişnuită, în opt laturi, cu turnuri octogonale şi ele, în fiecare colţ. În anul  1996, UNESCO a inclus Castel del Monte în Patrimoniul său Mondial, graţie valorii universale, frumuseţii arhitecturale, dar şi misterului care îl înconjoară.

Monopoli şi Grota Castellana

Monopoli este un  mic orăşel din Puglia, a cărui frumuseţe istorică naturală continuă să-i fascineze pe cei care vin să-l viziteze. În partea veche a oraşului se află 19 biserici medievale, răspândite pe nenumăratele sale alei cu piatră cubică. La numai câţiva kilometri distanţă de Monopoli, într-o locaţie ce se remarcă printr-un relief geologic deosebit, se află Grota Castellana, cu formaţiuni stâncoase şi stalactite unice în lume. “Grotte di Castellana” a luat naştere acum aproape 90 de milioane de ani şi este una dintre cele mai importante atracţii turistice din Puglia, având o valoare inestimabilă pentru Italia.

Bari – Oraşul vechi şi rezervaţia naturală Torre Guaceto

bari
Bari

Bari, capitala regiunii Puglia, este port şi centru universitar de renume. El se află la malul Marii Adriatice şi se mândreşte cu o arhitectură de excepţie, biserici impunătoare, o faleză încântătoare şi un centru istoric fascinant, cu străzi înguste şi şerpuite, în care se află şi un castel. Această destinaţie este mai puţin cunoscută din punct de vedere turistic, ascunzând nestemate precum rezervaţia Torre Guaceto, care se află la o oră de mers cu masina, la sud de Bari. În incinta rezervaţiei se află o linie de coastă lungă de 6 kilometri, caracterizată printr-un peisaj tipic mediteranean, din care nu lipsesc marea şi dunele de nisip, tufişurile şi mlaştinile, străjuite de plantaţii de măslini, vechi de secole.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!