America de Nord

Top 25 cele mai frumoase atractii turistice din Statele Unite (2)

Enumerarea de fata nu uita de cascada Niagara, dar nici de nebuniile din parcul de distractii Disneyland, cu ai lui Pirati din Caraibe. Sapte dintre cele 25 atractii turistice sunt parcuri de distractii; Regatul magic al lui Disney din Lake Buena Vista, Florida ramane in topul parcurilor tematice din intreaga lume. Turistii apreciaza deopotriva colectiile de arta faimoasa, dar si plajele insorite. Multi turisti straini sunt interesati de atractiile naturale incantatoare, cum ar fi Marele Canion si Parcurile Nationale Yosemite si Yellowstone. Hai sa trecem in revista 25 dintre cele mai frumoase atractii turistice din Statele Unite, avand in minte, desigur, ca aici ar putea intra si altele, in functie de preferintele si gusturile fiecaruia.

(citește prima parte AICI)

11. Zona de agrement Lake Mead National, Arizona, Nevada

Aerials Of Lake Mead National Recreation Area

La aproape 50 kilometri sud-est de Las Vegas, se afla cel mai mare lac si rezervatie din SUA, create de om, o adevarata Mecca a recrearii pentru pasionatii de ambarcatiuni, inotatori, pescari si naturalisti. Locul atrage 7,6 milioane turisti. Lake Mead a inundat o mare parte din desert, acoperind multe canioane, cateva mici orasele si ramasitele unor asezari stravechi. Aici ai mai multe imagini cu Lake Mead.

12. Studiourile Universale din Orlando / Insula aventurilor, Orlando, Florida

universal

Ca si rivalul sau Disney, Studiourile Universal gazduiesc ceea ce Christian Aaen de la Asociatia de Cercetare Economica (ERA) numeste ‘un complex de destinatii din Orlando’, unde doua parcuri tematice, Studiourile Universale Orlando si Insula Aventurilor isi disputa suprematia printre cei 6,2 milioane de turisti dornici de aventura.

13. Lumea acvatica din Florida, Orlando, Florida

sea world

Prezenta in acest parc tematic acvatic a inregistrat cu un procent mai mult fata de anul trecut. Raportul TEA/ERA a estimat numarul vizitatorilor la Sea World, in anul 2007, la 5,8 milioane persoane.

14. Parcul de pe malul raului, San Antonio, Texas

san antonio rw

Locul de promenada de pe maul raului este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Texas si cea mai incantatoare zona din San Antonio, plina de distractie si lucruri uimitoare de facut si vazut. Parcul San Antonio River Walk (cunoscut si ca Paseo del Río) este o retea de pasarele de-a lungul raului San Antonio, care face legatura intre atractiile majore si orasul San Antonio din Texas. Totul ‘captusit’ cu baruri, magazine si restaurante. Aceasta locatie se proclama ea insasi drept destinatia numarul 1 in Texas, cu 5,1 milioane vizitatori pe an.

15. Temple Square, Salt Lake City, Utah

Stitched Panorama

Temple Square este cea mai populara atractie turistica din statul Utah, cu 5 milioane de vizitatori anual. Acest grup de cladiri cu o suprafata de peste 40000 m2, se afla in mijlocul orasului Salt Lake City si este principala atractie turistica din Utah. Aici se afla si sediile bisericilor mormonilor, dar Temple Square este mult mai mult decat o destinatie pentru adeptii sectei Latter Day Saints.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook!