Asia Aventura

Thailanda, la început de an nou

Revelionul, acea petrecere pe care multă lume o ridică la rang de Petrecere Supremă și pe care o așteaptă cu sufletul la gură încă de când… se termină cea precedentă. Sunt oameni care-și programează petrecerea Revelionului încă din timpul verii, pe principiul gospodarului care-și face vara sanie. Și pentru că sunt destui cei care preferă să treacă în noul an privind jocul de artificii fără să dârdâie de frig, locurile exotice de petrecere a Revelionului sunt din ce în ce mai căutate. Unul dintre acestea: Thailanda.

Nouă zile în Thailanda, la cumpăna dintre ani, pot reprezenta o experiență de neuitat atât pentru cei care au mai fost în această spectaculoasă țară cât și pentru cei care se află pentru prima oară aici. Agenția Agetur a pregătit o variantă de Revelion 2016 în Thailanda, în care se regăsesc multe surprize plăcute înglobate într-un program echilibrat care cu siguranță are darul de a satisface toate gusturile.

Aventura începe din capitala Bangkok, acolo unde prima zi e de relaxare și acomodare, urmată de un tur al celor mai renumite temple budiste. Cu alte cuvinte, Buddha sub mai multe forme, de la Templul lui Buddha din Aur la Templul lui Buddha Lungit, de la Templul de Marmură la Wat Benchamabophit. Dacă după toate aceste vizite nu te-ai convertit la budism și coafura rezistă, bucură-te și de vizita la Marele Palat, urmată de pregătirile pentru noul an, care sosește cu surle, trâmbițe și lampioane zburătoare în timpul cinei festive de la hotel.

Bangkok
Bangkok

Prima zi a anului 2016 e de relaxare, însă aventura urmează să înceapă curând, cu o plecare în Suphan Buri, aflat la 100 km nord-vest de Bangkok. O oprire în piața Sam Chuk (creată de comunitatea chineză în urmă cu 100 de ani), o vizită la un atelier de fotografie (și la muzeul aferent), unde imaginile sunt prelucrate după tehnica de acum un secol, apoi ”îmbarcarea” către templul Wat Thasung, din Uthai Than, cel mai frumos templu al acestei regiuni, care te îmbie să-i vizitezi sala de cristal și altarul de aur. O plimbare cu barja de orez pe răul Sakaekrang te aduce foarte aproape de viața de zi cu zi a localnicilor care trăiesc în case plutitoare. De altfel, contactul cu viața tradițională thailandeză urmează să-l faci și odată cu vizitarea a două sate – Karen (în care băștinașii vorbesc propria limbă și cred în fantome iar femeile folosesc acele inele cu ajutorul cărora își lungesc gâturile) și Ban Rai (renumit pentru producția de țesături). Pădurea de palmieri uriași de la Hub Pa Tad e un alt obiectiv pe care nu-l vei rata, alături de alte peisaje fantastice, parcă desprinse din filme.

Femei din tribul Karen [Foto via layersofthailand.com]
Femei din tribul Karen [Foto via layersofthailand.com]
Aventura din centrul Thailandei continuă cu o plimbare cu barca până la rezervația de păsări de la mlaștina Bung Boraphet, un fost paradis tropical ce include o fermă de crocodili. Ayutthaya este un oraș istoric, fondat în jurul anului 1350 și devenit a doua capitală a Siamului, după Sukhothai. El a fost distrus în secolul 18 de către soldații din Burma dar în zilele noastre s-au păstrat relicvele mânăstirilor gigantice și a turnurilor de apărare. Aici vei vedea o mulțime de lucruri interesante și vei afla despre istoria locurilor, după care vei pleca spre celebra stațiune Pattaya.
Nong Nooch Village
Nong Nooch Village

În Pattaya, cea mai populară stațiune a Thailandei, distracția e la ea acasă. Descoperă-i fațetele dar încearcă și o vizită în parcul tropical Nong Nooch Village, în care vei descoperi inclusiv o grădină zoologică. Dresuri de elefanți, lupte de cocoși, dansuri tradiționale – cu alte cuvinte, Thailanda la maxim, la care poți adăuga un strop de condiment luând parte la Alcazar, cel mai mare spectacol de cabaret cu travestiți din lume. Ultima zi în Pattaya (și în Thailanda) o poți petrece la bordul unui iaht care te va duce în Insula de Corali și în Insula Koh Lan, unde te poți relaxa la plajă sau făcând snorkeling și admirînd frumusețile adâncurilor cristaline.

Mai mult detalii legate de preț și program, le afli de pe site-ul Agetur, aici. La mulți ani 2016!

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

vasco banner
banner animawings

Caută zboruri și hoteluriBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!