Stiri TukTuk

Revelion 2016 în Portugalia

Dacă încă te gândești unde să-ți petreci revelionul 2016, ia în calcul o destinație frumoasă, sigură și luminoasă, care îți poate aduce multe satisfacții turistice: Portugalia. Agetur organizează la final de an un clasic tur al acestei frumoase țări, unul care include petrecerea nopții dintre ani în șarmanta capitală Lisabona.

În Lisabona începe, de altfel, și programul acestei excursii de 7 zile, cu un tur al părții vechi a orașului, în care vei admira clădirile în stil Art Nouveau, străduțele medievale, magazinele și cafenelele, piețele vechi și, nu în ultimul rând… tuk tuk-urile care împânzesc capitala. Vei vedea mânăstirea Jeronimos, care se înalță deasupra Lisabonei, cartierul Alfama, cu farmecul său de odinioară, zona comercială Bairro Alto și Turnul Belem, unul dintre cele mai importante simboluri ale orașului. Ziua următoare e rezervată pentru Porto, al doilea oraș ca mărime al Portugaliei, totodată unul dintre cele mai frumoase. Amplasat în delta fluviului Douro, Porto are multe argumente solide pentru o vizită de cel puțin câteva ore: Catedrala ridicată în secolul 12 (în care a fost botezat navigatorul Henric), biserica Sao Francisco, podul D. Luis, Cais de Ribeira etc.

Porto
Porto

Turul Portugaliei continuă după o scurtă vizită în Spania, în orașul pelerinilor, Santiago de Compostela, cu vizitarea orașelor aflate în nordul țării: Braga și Viana do Castelo, urmate de Coimbra, prima capitală a Portugaliei, între 1131 și 1255, după această perioadă orașul transformându-se într-un adevărat centru cultural. Un reper pentru acest fapt este și Universitatea, una dintre cele mai vechi din lume (fondată în 1290). Vizitarea acesteia, a catedralei și a cartierului Baixa, cu atmosfera lui deosebită, fac din șederea în Coimbra o plăcere deosebită și o încărcare a bateriilor pentru următoarea oprire.

Coimbra
Coimbra

Care este la Fatima, important centru de pelerinaj, în special datorită sanctuarului din Bazilica Maicii Domnului, construit pe locul în care, se spune, s-a arătat Fecioara Maria. Fatima e un oraș cu personalitate, al cărui nume are rezonanțe arabe, indicând o prințesă maură, una dintre fiicele profetului islamic Mohamed. Recent construita catedrală Igreja da Santissima Trinidade dar și frumoasa bazilică, sunt repere religioase importante, pe care nu ai cum să le ratezi.

Fatima
Fatima

Întoarcerea în Lisabona poate fi pigmentată cu o excursie opțională la Sintra, orașul istoric, aflat la câțiva kilometri distanță de capitală, înconjurat de dealuri împădurite cu pini, plus stațiunile de pe malul Atlanticului: frumoasele Cascais și Estoril. Ziua se încheie cu cina de Revelion, luată la un restaurant local, și cu intrarea în noul an, în stil… portughez. Încă o zi pentru a explora pe cont propriu Lisabona, pentru cultură, shopping sau pur și simplu plimbare, te va lămuri complet despre valențele acestui oraș despre care se spune că este cu cel puțin 4 secole mai bătrân ca Roma. În fapt, Lisabona este al doilea cel mai vechi oraș al continentului, după Atena, fiind fondat de către fenicieni în jurul anului 1200 î.C. Descoperă-l, laolaltă cu alte locuri din Portugalia, în turul de Revelion organizat de Agetur, circuit despre care poți afla mai multe amănunte aici.

Sintra
Sintra
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Caută zboruri și hoteluriBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!