Asia

In cautarea comorilor din Indochina

Când aud de Indochina, mulți oameni cred că au de-a face cu o țară asiatică, ale cărei rezonanțe exotice fac să vivreze pe loc simțurile călătorului înnăscut. Indochina nu este însă o țară. E drept, la sfârșitul secolului 19 a existat Indochina Franceză, care îngloba teritoriile franceze din Asia – trei regiuni vietnameze, Cambodgia, Laos și imposibila (de pronunțat) Kouang-Tchéou-Wan. Timpul a trecut în istorie colonialismul francez, așa încât astăzi numim Indochina peninsula din sud-estul Asiei, care înglobează Vietnamul, Laosul și Cambodgia, trei țări cu identitate națională proprie care, alături de vecina Thailanda, sunt incluse deseori în circuitele agențiilor de turism care le grupează într-un singur nume.

Oriunde ar merge în Indochina, fie că e vorba de serenitatea din Luang Prabang, de agitatul Hanoi, de complexitatea orașului Ho Chi Minh, de vibrantul Sieam Reap sau de măreția templelor de la Angkor, călătorul va fi de fiecare dată impresionat de un lucru comun: ospitalitatea și prietenia localnicilor. Având alături acest prețios ”talisman”, oricine se poate bucura pe deplin de fascinația locurilor: de cultura și istoria Cambodgiei, marcată pentru totdeauna de civilizația Khmeră, de încântătoarele peisaje din Laos sau de poveștile din jurul morminelor marilor împărați ai Vietnamului. Marcată de religii, tradiții, cultură antică și diversitate etnică, la care se adaugă, fără-ndoială, elementele dezvoltării moderne, Indochina e o destinație în care misterul, culoarea și provocările se împletesc la fiecare pas.

10 LUCRURI DE FĂCUT ÎN INDOCHINA

10. Să te plimbi, pur și simplu, pe străzi, privind localnicii și intrând în vorbă cu ei. Vei descoperi cu uimire și plăcere cât de speciali sunt oamenii din aceste locuri și câtă pace domnește în sufletele lor.

9. O plimbare cu elefantul în Laos – o experiență personală de neuitat, cu atât mai mult cu cât vei descoperi sălbăticia junglei tropicale.

O plimbare cu elefantul: de neuitat! (Foto: www.theelephantcaravan.org)
O plimbare cu elefantul: de neuitat! (Foto: www.theelephantcaravan.org)

8. Contopește-te cu Mama Natură, vizitând fascinanta deltă a fluviului Mekong. Plimbă-te printre lacuri și canale, poposește în sate tradiționale și descoperă viața localnicilor.

7. Privește apusul soarelui, de pe un deal aflat în zonele în care se desfășoară viața de zi cu zi a localnicilor.

Apus de soare în Luang Prabang (Foto: www.coupleofyuppies.com)
Apus de soare în Luang Prabang (Foto: www.coupleofyuppies.com)

6. Închiriază un scuter și încearcă să vezi locurile de la nivelul ”motorizat” al acestuia. Localnicii folosesc mult scuterele și tuk tuk-urile în deplasările lor zilnice. De asemenea, nu rata o plimbare cu tuk tuk-ul, cel mai cunoscut mijloc de transport al Asiei de sud-est (și, totodată, cel care a inspirat site-ul tău de călătorie preferat!)

5. Vizitează templele antice. Aceste locuri religioase sunt cu adevărat impresionante iar arhitectura lor budistă e extrem de frumoasă.

Templul Wat Sisaket din Vientiane, capitala Laosului
Templul Wat Sisaket din Vientiane, capitala Laosului

4. Savurează o ceașcă de cafea în stil vietnamez. Nu ezita să te oprești la un mic local, în orice perioadă a zilei, și să comanzi o ceașcă de cafea. Vei vedea că mulți localnici au acest obicei.

3. Neapărat, testează bunătățile culinare tradiționale ale fiecăreia dintre cele trei țări, în restaurante cu specific local. Nu vei uita prea curând savoarea preparatelor.

Nu subestima deliciile culinare are Asiei de sud-est. (Foto: shophousecook.com)
Nu subestima deliciile culinare are Asiei de sud-est. (Foto: shophousecook.com)

2. Nu uita să mergi în Halong Bay, probabil cel mai renumit golf al Asiei de sud-est, aflat în Vietnam, care te va surprinde cu măreția și frumusețea lui.

1. Vizitează celebrul templu Angkor Wat, din Cambodgia. Adu-i un tribut personal lui Buddha înainte de a-l părăsi și – se spune – va da norocul peste tine în perioada următoare.

Templul Angkor Wat
Templul Angkor Wat

Desigur, pe lângă aceste sugestii, există multe locuri de văzut și făcut în Cambodgia, Laos și Vietnam. Unul dintre cele mai bune programe de circuit le are agenția Agetur, al cărui program de 22 de zile include, pe lângă cele trei țări deja menționate și vizite în alte două destinații: Thailanda și Myanmar. Printre altele, vei vedea Bangkokul (capitala Thailandei), Templul de Marmură, ruinele Ayutthayei (vechea capitală thailandeză), parcul istoric Sukhothai, muntele Mae Salong (cu vizitarea satelor aborigene Akha și Yao), Chiang Mai, localitatea Luang Prabang, din Laos, capitala laoțiană Vientiane și cea vietnameză Hanoi, Halong Bay, orașul vietnamez Ho Chi Minh (fostul Saigon), delta fluviului Mekong, Siem Reap și Angkor Wat, Yangon (fostul Rangoon, capitala Birmaniei, acum Myanmar) dar si alte obiective fascinante ale Asiei, într-un program fabulos pe care îl poți citi în întregime aici.

Booking.com

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

answear.roBooking.com

carturesti.ro
Urmărește-ne pe Facebook!

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other