Europa

10 locuri secrete de vizitat în Paris

Paris, orașul îndrăgostiților, etern magnet pentru turistul sau călătorul care vine din orice parte a lumii să respire istoria unei urbe legendare. S-au scris atâtea lucruri despre Paris, din punct de vedere turistic, încât nu știm ce ar mai putea fi adăugat. Dar probabil că, dacă ajungi pentru a cine știe câta oară în capitala Franței, îți vei dori să vezi și altceva decât clasicul platou cu obiective gen Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Sena, Montmartre sau Notre Dame. Și atunci se pune întrebarea spre ce zone să te îndrepți. Iată 10 sugestii, propuse de Frederic Bibard, pentru a vedea Parisul ”altfel”.

3. 10. Balonul cu aer din Paris

Ballon Air

În mijlocul orașului există o atracție turistică la care vor vibra atât copiii cât și adulții. Cei care doresc să vadă Parisul de sus, se pot ”îmbarca” în Ballon Air și să savureze fantastica panoramă a orașului din cel mai mare balon cu aer fix din lume. Aceta se ridică la o altitudine de 150 metri, e plin cu 6000 metri cubi de heliu și e legat de sol cu un cablu. Balonul joacă un rol activ și în mediul înconjurător: își schimbă culoarea în funcție de calitatea aerului și de nivelul de poluare, oferindu-le parizienilor date despre aerul pe care-l respiră: verde – calitate bună, portocaliu – calitate medie, roșu – calitate proastă.

Ore de funcționare: zilnic, d ela ora 9, până cu 30 de minute înainte de închiderea parcului. Locație: Parcul André Citroën. Prețuri: adulți – 12 euro, copii – 6 euro (sub 3 ani – gratuit).

9. Stupii de albine din Jardin du Luxembourg

(Foto: L.N.)
Stupii cu albine din Paris. (Foto: L.N.)

În partea de sud-vest a Grădinii Luxemburg, un roi de albine produce miere pentru parizieni. Mai mulți stupi, aflați aici încă din 1856, dau ”culoare” grădinii, prisaca având și un rol educativ pentru cei care vor să știe procesul de producere a mierii de către bâzâitoarele insecte. Se țin cursuri în fiecare miercuri și sâmbătă.

8. Mergi cu barca în Bois de Boulogne

(Foto: europeantrips.org)
(Foto: europeantrips.org)

Bois de Boulogne era cândva zona de vânătoare a regilor Franței dar acum a devenit teritoriul celor care caută o oază de relaxare în vestul Parisului. Practic, e unul dintre cele mai mari parcuri din această parte a capitalei și oferă o gamă largă de activități precum plimbările în jurul Lacului Inférieur dar și experiența plimbării cu barca pe acest lac, în mijlocul unui peisaj liniștitor și plin de vegetație.

About the author

TukTuk guy

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

answear.ro

Urmărește-ne pe Facebook!